Bottennapp för ESK mot Gute.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK hade chansen att säkra nytt kontrakt i herrtvåan i kraft av seger hemma mot FC Gute.

Så blev nu inte alls fallet då ESK underpresterade rejält och blev poänglösa på Enavallen. Förlusten till trots är man ändå nära fortsatt existens i serien då övriga resultat gick lagets väg.

-Det var väl det enda positiva den här dagen. Vi ger bort målchanser i den här matchen och det har varit lite av ett signum för säsongen, säger lagkaptenen och målskytten Alexander Persson-Njie.

På ett regnigt Enavallen förväntades nog ESK greppa taktpinnen från avspark med så blev det inte och det var gotlänningarna som stod för bollinnehavet inledningsvis. Matchens första målchans var sedan hemmalagets i 18.e minuten. Dennis Botchey kom förbi på vänstersidan och hittade Jonathan Böckert på djupet vars avslut gav retur som Botchey sköt strax utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan händelsefattigt i tio minuter innan Gutes skyttekung Villiam Dahlström klev in i handlingen på allvar. Först 0-1 med en kanon i nättaket och sedan 0-2 i 32:a minuten efter slarv från ESK på egen planhalva.

Foto: Kent Lundqvist

-Så surt. Motståndarna behöver ju inte jobba fram målchanser när vi bjuder på dem, suckar Persson-Njie.

Skarpt läge i halvtid med två mål upp men saker såg ut att kunna ändra sig då ESK kom ut till spel med ny energi efter pausen. Bättre fart på ben och passningar till en början och utdelningen lät inte vänta på sig. Jonathan Böckert frispelade Alexander Persson-Njie med ett instick i 53:e minuten och lagkaptenen var säkerheten själv i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

-Precis det vi behövde och det kändes där som om vi skulle kunde vända matchen, säger målgöraren.

Glädjen blev dock kortvarig. Efter svagt försvarsarbete på vänstersidan av ESK fick Villiam Dahlström promenera med bollen mot kortlinjen och servera Anton Nygren öppet mål i 60:e minuten. Ett mål som kom att avgöra matchen och ge Gute tre oerhört viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi kommer ju ut och är bra efter halvtid och därför så jäkla synd att vi sedan inte har fortsatt kvalité i vårt eget spel, säger Persson-Njie.

ESK reste sig aldrig efter den smällen och sista halvtimmen på Enavallen blev avslagen. ESK fortsatte slarva bakåt och i 69:e minuten fastställde Villiam Dahlström slutresultatet efter en rejäl bjudning.

Foto: Kent Lundqvist

-Visst, vi kämpar därute på planen men står för grova misstag vilket gör motståndaren bra. De går in i närkamperna och vinner dem och vi blir darriga över hela banan. Vi är ju tvåa på allt och slår svåra passningar samtidigt som viljan att ta löpningar inte finns där, säger Alexander Persson-Njie.

Trots förlusten har ESK ett jätteläge att klara kontraktet. Då IFK Mora föll mot GUSK och Valbo spelade oavgjort mot Skiljebo är man fem poäng före laget på negativ kvalplats och har mycket bättre målskillnad med två matcher kvar att spela.

Enköpings SK- FC Gute 1-4 (0-2)

Mål, 0-1 (29) Villiam Dahlström, 0-2 (32) Villiam Dahlström, 1-2 (53) Alexander Persson-Njie, 1-3 (60) Anton Nygren, 1-4 (69) Villiam dahlström.

Varningar: 4-1

Publik: 121

Lämna ett svar