Bottennapp – Bålsta föll ihop som ett korthus!

Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Bålsta svarade för ett riktigt bottennapp hemma mot HK Uppsala.

– Vi får tyvärr ett riktigt bottennapp denna kväll och gör inte alls det vi sagt att vi skulle, konstaterar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

BIF fick inte träff alls inledningsvis vilket gav en rejäl uppförsbacke och underläge 2-8 efter knappa 8 minuters spel.

– Vi kommer efter tidigt i matchen trots att vi skapar bra lägen. Men avsluten är rent ut sagt urusla, dundrar Paulsson.

BIF skärper till sig och visar att man är ett lag som absolut kan hota och vinna över HK vilket ger 9-10 mad kvarten spelad. Men sedan somnar man om och i halvtid är det underläge med 12-18.

– Det blir som en ond spiral nedåt sedan med stress som ger ännu fler dåliga beslut och tekniska fel. Detta gör att de kan kontra in flera enkla mål, berättar Paulsson.

I den andra halvleken så är det en ganska jämn matchbild men hela tiden med HK som spelförande och snäppet bättre för kvällen. Det rinner tyvärr en del i slutet och BIF får till slut se sig besegrade med hela 13 bollar.

– Bakåt blir vi överambitiösa och tar felaktiga beslut vilket ger dem enkla inspel och tuffa lägen för vår målvakt. Sammanfattningsvis en riktigt dålig kväll för oss. Enda positiva är att vi har chans till snabb revansch då vi möter dem på nytt nästa söndag, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – HK Uppsala 26-39 (12-18)

Målskyttar,
BIF: Rasmus Larsson 6, Simon Törnqvist 5, Felix Bergendorff 4, Hugo Flörchinger 3, Fredrik Löfgren 2, Rasmus Dahlström 2, Linus Falk 2,  Christoffer Ahlm, Jonatan Magné.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar