Botbänken fällde ESK Hockey!

Deppigt i ESK efter den fjärde raka förlusten i Hockeyettan. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey ställde till det för sig själva när laget föll hemma mot Mariestads BoIS med 1-4 (0-0,1-3,0-1) i 15:e omgången av Hockeyettan.

Vi gör så mycket som är bra – igen, men tyvärr är det utvisningarna som fäller oss ikväll, konstaterar tränare Robert Kimby.

Det blev en intensiv förstaperiod som trots det ändå blev mållös. Det var dock ESK som vaskade fram de hetare chanserna och låg närmast ett ledningsmål, Ludwig Ahlin hade en farlig styrning som smet precis utanför stolpen och Emil Ripstrand gjorde allt rätt när han bröt in på mål, men avslutet gick utanför.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fick starta den andra perioden i spel fyra mot fem och i svansen på den utvisningen så tar gästerna ledningen, efter en tilltrasslad situation framför mål lyckas Oscar Olsson få klubben på pucken som sakta studsar i mål till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan kommer matchavgörandet. Hemmalagets Fredrik Lundin drar på sig en riktigt onödig utvisning, han får lämna isen efter en vårdslös tackling och ESK spelar fyra mot fem i fem minuter. Då gör gästernas Filip Törnqvist 0-2 och den före detta ESK spelaren Eddie Davidsson 0-3, det var bud på mer men hemmalagets burväktare – Simon S:t Cyr storspelar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ger dock aldrig upp kampen och ser också till att reducera innan perioden är slut, efter bra tryck och spel så kan Rikard Eriksson dyka fram från sin backposition och stöta in 1-3 bakom Tobias Sandberg i BoIS målet.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje perioden skulle bli händelsefattig. BoIS stänger föredömligt ned matchen och bevakar sin ledning. ESK skulle dock få en sista chans att ta sig in i matchen då gästerna drar på sig dubbla utvisningar, men hemmalaget lyckas inte få till det. Istället så är det William Pethrus som fastställer slutresultatet till 1-4 med sitt första mål för säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

Vi klarar inte av att ta 7 raka minuter i spel fyra mot fem mot ett så bra lag som Mariestad, det avgör den här tillställningen. Dem är bra i Powerplay och det är inte vi, det är skillnaden idag. I spelet fem mot fem spelar vi 1-1! Riktigt surt och jobbigt såklart, summerar tränare Robert Kimby.

ESK Hockey – Mariestads BoIS 1–4 (0-0,1-3,0-1)

Skott: 18-34 (6-12,6-17,6-5)

Målen,
Period 2: 0-1 (21:21) Oscar Olsson, 0-2 (27:44) Filip Törnqvist, 0-3 (28:56) Eddie Davidsson, 1-3 (37:29) Rickard Eriksson.
Period 3: 1-4 (53:55) William Pethrus.

Utvisningar: 33 (6:27:0) – 12 (4:2:6)

Publik: 213

Spelar betyg ESK Hockey:


Simon S:t Cyr


Andreas Lindqvist/Fredrik Juhlin


Ludwig Ahlin

Övriga matcher & tabell >>>

 

One Response to Botbänken fällde ESK Hockey!

Lämna ett svar