Bortaseger för HBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK tog sin andra raka seger i damsexan när laget på bortaplan tog revansch på Danmarks IF.

HBK kom till start med en stor revanschlusta efter hemmaförlusten med 1-2 mot DIF för knappa två veckor sedan.

– Vi pratade om att vi inte skulle släpa till onödiga lägen. Ha koncentrationen på vårat snack och hålla ihop lagdelarna, säger Jimmy Hammarsten.

Det blir inledningsvis en kamp på mittplan där inget av lagen ger vika en tum. Det bjuds på ett par nästan chanser innan hemmalaget får ett jätteläge i den 25:e matchminuten men skjuter över.

Med 10 minuter kvar att spela av den första halvleken sätter HBK tryck på hemmalaget och i högen av spelare framför mål får Tea Hellberg en tå på bollen som letar sig i mål till 0-1.

I den andra halvleken så är det HBK som är det starkare laget och dem vinner de flesta slagen på fältet och har också en jättechans att stänga matchen när Filippa Knutsson är igenom, men skjuter över. Hemmalaget jobbar sig sedan allt mer in i matchen och börjar skapa kvitteringschanser, men med en god portion vilja och tur reder HBK ut den avslutande stormen och vinner matchen.

– Matchen i sig var en kamp på mittplan. Vi hade mest boll. Dem hade inte många chanser för vi var täta bakåt. Vi kom till ett par chanser men vart störda i slutskedet i avsluten. En stor lättnad & glädje. Vi följer våran gameplan och visar pannben när orken börjar tryta på slutet! Stor lag insats och vilja. Två raka segrar och humöret på topp inför höstsäsongen. Men först en välförtjänt ledighet, avslutar Jimmy.

Danmarks IF 2 – Härnevi BK 0-1 (0-1)

Mål, 0-1 (35) Tea Hellberg.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar