Bök och stök i målkalas!

143 utvisningsminuter och 14 mål när Liljan föll hemma mot Östervåla. Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett bökigt och stökigt målkalas i Hockeytreans fortsättningsserie när HC Liljan förlorade med 6-8 (3-4,2-1,1-3) hemma mot Östervåla IF.

Det blev en frustrerande match där domartrion inte pallade för trycket, men det som avgjorde var vår svaga del i den första perioden, menar tränare Kalle Wallin.

Det var dock Liljan som rivstartade matchen med att göra 1-0 genom Robin Jernberg bara 1,06 in i första perioden. Det gick lätt och kanske var det för lätt? Efter målet så slutade Liljan att ta jobbet och efter att Östervålas Adam Andersson kvitterat till 1-1 i spel fem mot fyra kom raset.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan släpper nu in tre mål inom loppet av knappa tre minuter och Wallin tvingas ta en timeout för att få stopp på blödningen vid ställningen 1-4 och 12,48 spelat av matchen. Laget får nu en berättigad avhyvling vid sargkanten av Wallin, det hjälpte!

Foto: Kent Lundqvist

Mindre än minuten senare rakar Andreas Näslund in reduceringen till 2-4 efter bra förarbete av Pontus Lindström och Jesper Jensen. Det stannade inte där, med 1,31 kvar av perioden så reducerar säsongsdebuterande Patrik Cederlöv till 3-4 med en riktig pärla.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är över så har Liljan ett par heta kvitteringschanser, men gästernas burväktare – Niklas Bertilsson räddar med besvär.

I mellanakten startar Liljan bra, men från ingenstans börjar man dra på sig utvisningar och det kostar tillslut. Med 13,49 spelat av perioden utökar Östervåla sin ledning till 3-5 genom Magnus Mårdbrink.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir dock en positiv reaktion på målet, 23 sekunder senare så hittar Cederlöv Jensen som reducerar till 4-5 och dryga minuten senare så kommer kvitteringen till 5-5 genom Cederlöv efter en soloprestation.

Foto: Kent Lundqvist

Nu känns det som att hemmalaget skall ta över, men icke! Istället startar det stora utvisningsregnet och man får avsluta perioden i spel tre mot fem, som man klarar ut, men får bära med sig in i den tredje och sista perioden då man åker på en femma.

Foto: Kent Lundqvist

Precis i svansen på tre mot fem spelet så kommer 5-6 genom Jesper Nordstedt. Det fortsätter sedan att regna in befogade och obefogade utvisningar och då passar gästernas Simon Gustavsson på att göra 5-7 bakom inbytte Jakob Virtanen istället för Viktor Blom.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan skulle dock ställa en sista fråga då Jesper Johansson omgående reducerar till 6-7 med dryga tre minuter kvar av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Direkt efter så skapar Liljan tre heta chanser att kvittera, men i stället kan gästernas Joel Larsson fastställa slutresultatet till 6-8 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Även om Östervåla är bra så var vi det bättre laget i spel fem mot fem, men tyvärr blev det inte så mycket av den varan och jag tycker det är beklagligt att domaren inte kan stå upp bättre mot deras filmande där ute, jag är besviken, summerar Wallin.

HC Liljan – Östervåla IF 6-8 (3-4,2-1,1-3)

Skott: 34-47 (11-15,9-16,14-16)

Målskyttar HCL: Patrik Cederlöv 2, Robin Jernberg, Andreas Näslund, Jesper Jensen, Jesper Johansson.

Utvisningar: 107 (6:43:58) – 36 (8:2:26)

Publik: 45

Spelarbetyg HCL:


Patrik Cederlöv


Andreas Näslund


Olof Hansén/Jesper Jensen

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar