Blytung förlust för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK åkte på en blytung förlust i ATG Hockeyettan hemma mot tabellettan Strömsbro IF där utvisningarna fällde hemmalaget.

Efter en böljande öppning på matchen så ger Ludvig Wallin Daniel Andersson öppet mål med 3,20 spelat, men avslutet går i utsida av stolpen. ESK har en puck i mål med 10:30 spelat, men då är buren ur sitt läge.

Foto: Kent Lundqvist

Pucken skulle hitta in i buren igen knappa minuten senare. Det är Ludvig Wallin som hittar Niklas Rigelius i fart och han överlistar gästernas målvakt Alexander Flink när han gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Med 12,40 spelat är det nära igen efter att gästerna slarvat i egen zon vilket gav Adam Lidström ett fritt läge framför mål, men Flink räddar. Det hela slutar med att ESK får spela fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

I svansen på den utvisningen så slarvar SIF igen och det ger ESK en ny jättechans men Flink räddar Ludvig Wallins avslut och Regelius retur.

Foto: Kent Lundqvist

I sin iver att hitta mer offensiv utvisning som blir kostsam. Med 16,22 spelat så krutar Joakim Axman in kvitteringen till 1-1 bakom en chanslös Simon S:t Cyr i ESK kassen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle få en ny chans att spela fem mot fyra i slutskedet av perioden. En bra chans skapas där Andersson hittar fram med ett bra pass till Rigelius i bra läge, men Flink räddar och perioden slutar 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi startar den här matchen optimistiskt och gör en bra period, men borde tagit bättre betalt sett till alla de chanser vi skapar, menar ESK-tränaren Tobias Holm Karlberg.

Inget ordnat spel alls under den första delen av mellanakten. Det böljar fram och tillbaka och det skapas ett par nästanchanser men det är allt. Med 6,55 spelat kommer den första heta chansen och då är det hemmalagets Hugo Lindman Gustafsson som har den och på returen håller sig Alexander Starck framme, men Flink räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10,52 spelat så åker ESK på en märklig och kostsam utvisning där Marcus Collin bryter in på mål och avslutar samtidigt som han får en ryggsäck bestående av en SIF spelare och blir själv utvisad är han åker på Flink i målet.? ESK går bort sig fullständigt i egen zon och det ger öppet mål för den före detta ESK spelaren – Viktor Ehn som gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK vaskar sedan fram en riktigt bra chans att kvittera med 16,14 spelat då man har en tre mot etta, men besluten sitter inte och Flink kan reda ut det hela. Kort därefter så tar ESK en offensiv utvisning och en defensiv i spel fyra mot fem. Då kostar det kvällens tredje mål i numerärt underläge efter att Niklas Strid prickat rätt och i svansen på det hela så gör gästerna även 1-4 genom Gabriel Deutsch vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kommer inte upp i samma nivå som i första men fortsätter ändå att skapa tillräckligt för att det skall vara jämnt i matchen. Tyvärr så drar vi på oss kostsamma utvisningar, konstaterar Tobias.

Inför den tredje perioden gör ESK ett målvaktsbyte och in kommer Pontus Hagman och det tar inte lång tid förrän han blir överkörd av en spelare och det utbryter ett litet palaver som slutar med utvisningar fördelade 2 minuter för ESK och fyra för SIF, spela fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Det händer inget under det powerplay spelet och i stället så kan SIF utöka till 1-5 och mer eller mindre punktera matchen genom Christoffer Persson direkt när de blir fulltaliga.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalagets Collin har sedan dubbla chanser ganska omgående att reducera, men Flink vägrar att släppa något förbi sig. Och direkt så har Ludvig Wallin öppet mål och missar.

Foto: Kent Lundqvist

Till slut så skulle hemmalaget ändå hitta rätt och då är det comebackande Andreas Sojé som rakar in en retur till 2-5 med 54,33 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen kantas av utvisningar men inga fler mål faller och ESK inkasserar en ny förlust. Förlusten betyder nu att ESK är på negativ kvalplats med en match mer spelad och 1 poäng bakom Hammarby och Segeltorp.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är mycket som inte riktigt jackar i för oss där vi sett till 60 minuters spel är det laget som egentligen skapar de flesta heta chanserna, men är inte tillräckligt bra i läget. Matchbilden påminner lite om Sollentuna hemma med en mycket bra första, men sen går vi ned oss lite och det räcker för att vi inte skall kunna ta poäng, Bara att konstatera att effektiviteten inte är på plats och att vi får snacka igenom det här nu inför de två avslutande matcherna och vi har ju fortsatt saken i egna händer, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Strömsbro IF 2-5 (1-1,0-3,1-1)

Skott: 48-30 (17-9,14-12,17-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (11:16) Niklas Rigelius, 1-1 (16,22) Joakim Axman.
Period 2: 1-2 (32,27) Viktor Ehn, 1-3 (38:19) Nicklas Strid, 1-4 (39:08) Gabriel Deutsch.
Period 3: 1-5 (44:08) Christoffer Persson, 2-5 (54:33) Andreas Sojé.

PIM: 30 (2:6:22) – 16 (4:0:12)
Publik: 207

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar