Blytung förlust för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Ett stukat självförtroende fällde Bålsta HC hemma mot Östervåla IF i Hockeytrean.

– Vi gör så mycket som är bra ikväll så det borde räckt till seger, men det där lilla självförtroendet i läget saknades tyvärr, konstaterar BHC-tränaren Micke Trång.

Hemmalaget hade till denna match lånat in målvakten Johan Trång från Avesta då ordinarie Nicklas Skoglund inte var 100 % spelklar. Han fick ett varmt välkomnande redan efter 3,33 spelat då gästernas Filip Wallin gör 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle dock skaka av sig det baklängesmålet och visar att man är på plats för att tävla. Det var kanske den bästa insatsen denna säsong gällande att stå upp i kampen och slita för varandra. Det skulle också ge utdelning innan periodvilan. Efter bra tryck i offensiv zon hamnar pucken hos Stefan Forsberg som vänder om och överlistar gästernas målvakt – Jacob Lagerstedt vilket gav 1-1 inför mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

BHC är inte alls med på noterna när den andra perioden startar vilket gör att Donny Wallin får fritt fram och kan skicka upp en projektil i krysset till 1-2 redan efter 56 sekunder.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet så är det mycket BHC som lägger ett hårt tryck på gästerna, men Lagerstedt stor spelar i målet och i stället är det ÖIF som kan utöka sin ledning. I spel fem mot fyra så kommer man egentligen inte till något alls som kan kallas målchans, men ur inget så lyckas ändå Theodor Larsson prickskjuta in 1-3 med 6 sekunder kvar av utvisningen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC drar sedan på sig en ny utvisning, men denna gång tar man betalt för hårt och bra jobb. Joakim Gustafsson vinner puck och hittar en friställd Filip Ljung som i spel fyra mot fem är klinisk i avslutet när han reducerar till 2-3 vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden är det BHC som tar över spelet helt och sätter ett massivt tryck på ÖIF från minut åtta och framåt. Det skapas massor av lägen där bla. Ljung har en puck i ribban, Johan Lager har ett tungt skott och på returen framför mål för Christoffer Olsson gör matchens bäste spelare – Lagerstedt en strålande parad, Johan Hellgren friställer Dennis Von Walden, men återigen räddar Lagerstedt.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i BHC pressen så sticker istället ÖIF upp och avgör matchen med 13,36 spelat av den sista perioden. Det är Adam Andersson som tar sig in i offensiv zon och med en riktig häxpipa skickar upp 2-4 otagbart i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan inte vara missnöjd med vad vi presterar ikväll, men en förlust är en förlust. Extra surt såklart när vi verkligen hade behövt en trepoängare ikväll och den var vi värda sett till 60 minuter. Vi får ta med oss en bra match och jobba vidare, avslutar Trång.

Bålsta HC – Östervåla IF 2-4 (1-1,1-2,0-1)

Skott: 43-44 (13-16,15-14,15-14)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:33) Filip Wallin, 1-1 (10:55) Stefan Forsberg.
Period 2: 1-2 (20:56) Donny Wallin, 1-3 (30:41) Theodor Larsson, 2-3 (31:41) Filip Ljung.
Period 3: 2-4 (53:36) Adam Andersson.

PIM: 6 (0:4:2) – 4 (0:4:0)
Publik: 67

Spelarbetyg BHC:


Filip Ljung


Dennis Von Walden/Stefan Forsberg


Jerry Karlsson/ Joakim Lundqvist


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar