Blygsamma resultat i Zagreb!

Bild:Privat

Sverige senior & P18 med fyra spelare från Enköping RK har varit i Zagreb (Kroatien) och spelat 7s Trophy med mycket blygsamma resultat.

Sverige P18 med ERK spelarna Peter Karlsson och Elias Granath och ledaren Kari Tapper började starkt första dagen med två övertygande vinster, 36-0 mot Serbien och 34-0 mot Slovakien.

– Vi förlorade knappt i sista matchen mot Lettland med 15-14 där vi inte kom upp i samma kvalitet i spelet som de tidigare matcher, vi höll inte vår spelplan och gjorde för många tekniska fel vilket gjorde att de vände spelet och kunde göra 3 enkla försök, Vi hade matchen och kunde ha gjort 3-4 försök men de avgörande passningarna var tyvärr inte kliniska och vi slarvade bort segern, berättar Ledare-Kari Tapper

Sverige slutade där med 2:a i gruppen och fick möta ett starkt Tjeckien i kvarten som vann med 24-0.

– Även där så gjorde vi för många tekniska fel och Tjeckien straffade oss brutalt med snabba spelvändningar, ett Tjeckien som även vann turnering.

Sverige fick rikta in sig på placeringarna 5-8 där dom fick möta värdnationen Monaco som vann med 12-5.

– Vi ägde den matchen och hade bollen 80 %, men vi slarvade bort segern med för mycket tekniska fel och individuella beslut som kostade oss segern. Vi tog ett snack med grabbarna och försökte få dom att samla de sista krafterna och avsluta med en seger och de snäppte upp sig.

Sverige hittade tillbaka till grunderna med bra spel framåt & bakåt och kunde vinna en jämn och hård match mot Kroatien med 19-12 i den 34-gradiga värmen och slutade därmed på en blygsam 7:e plats.

Samtidigt på samma arena har Sveriges seniorlag spelat Trophy 7S.

Även förbundskapten Massey Tuhaksmeds landslag med debutanten Hannes Nylén och Jesper Andersson från ERK slutade på en blygsam 7:e plats.

 

 

Lämna ett svar