Blomstrande tjejhockey i Bålsta!

Det bjöds på högoktanig hockey i Bålsta ishall. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC arrangerade ett sammandrag i Hockey för tjejer i Bålsta Ishall och det bjöds på spänning, underhållning med fart och fläkt.

Det gick inte att missta sig på glädjen när vi fick äran att se Bålstatjejerna spela derby mot ESK, det var fart, fläkt och det sprudlar glädje om båda lagen. Det blir en underhållande match med två giganter i respektive mål. Det gör att derbyt blir en tajt och spännande tillställning.

Matchen spelas i två gånger 18 minuter och det ljuder en tuta när det är dags för byte vilket gör det enklare och bättre för coacherna att jobba med det dem skall – utbildning. Det blir även en match i matchen mellan de båda bänkarna som kör hejaramsor så det ekar i Bålsta ishall och jag vill nog påstå att den matchen slutade lika.

Foto: Kent Lundqvist

Huvudmatchen gick inte heller att urskilja en vinnare, det gjordes nog ganska lika många mål och känslan var att även den slutade lika.

Foto: Kent Lundqvist

Spelaren i BHC – Miranda Thysell 11 år som har Djurgårdens IF som favoritlag var glad efter matchen och tyckte dem spelat bra.

Miranda Thysell. Foto: Kent Lundqvist

Det var kul som alltid. Jag spelar hockey för att jag tycker det är så kul att åka skridskor och lagkompisarna. Det var mamma som ville att jag skulle börja med hockey och det ångrar jag inte. Jag har tränat hockey i 4 år och att spela match är såklart roligast, men det är kul att träna också, det gör vi en gång i veckan vilket är alldeles för lite, menar Miranda.

Tränaren Danne Carlsson (Fd storspelare i herrarnas A-lag) berättar om tjejernas verksamhet.

BHC anno 2017. Foto: Kent Lundqvist

Det är andra säsongen som vi spelar som ett lag och är anmälda till seriespel. I truppen så är vi ca:15 stycken spelare som har åldern inne för seriespelet. Totalt är vi 20 stycken tjejer i blandade åldrar som blir kallade till tjejträningarna. Vi har tjejer mellan 6-12 år som tränar med tjejlaget. Dem äldre tjejerna i föreningen som har spelat hockey lite längre tränar och spelar mest med grabbarna, men dom kommer ner ibland och är lite förebilder för våra mindre tjejer. Helgens sammandrag gick bra. Tjejernas utveckling går fort både enskilt och som lagspelare. I år har vi sett stora framsteg hos tjejerna om man jämför med förra säsongen.

Samtliga bilder från matchen kommer läggas upp på vår facebooksida under dagen.

 

Lämna ett svar