Blixtrande inledning av andra halvlek bäddade för ESK i derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK vann derbyt mot Håbo FF inför 765 åskådare på Björkvallen. Hemmalaget fick sträcka vapen efter 1-4 (1-1) och matchen  avgjordes mer eller mindre under första kvarten av andra halvlek.

-Vi är naturligtvis glada över poängen jag är nöjd med hur vi bemästrar de yttre förutsättningarna i en svår match, tekniskt sett, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

Håbos nye tränare, Alexander Edstein, var av förklarliga skäl inte lika nöjd med utgången av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi har mycket att jobba med. Organisationen satt i femton minuter, sedan blev det rörigt.

ESK tog kommandot från start och i tolfte minuten smällde det till nätet bakom Alex Heiskanen då Jonatan Ålin dunkade in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Från mitten av halvleken fram till paus kom Håbo in i kampen alltmer och i 37:e minuten var det elegant kvitterat genom Roni Tanrikulu.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget hade sedan en boll till i nät före paus men målet dömdes bort på grund av offside. Ett plötsligt virrigt ESK välkomnade nog halvtidsvilan mest i det läget.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi var inte synkade i slutet av första halvlek. Det blev tappade bollar och tveksamma beslut, säger Martin Andersson.

-Det kändes rättvist med 1-1 efter halva matchen. Tycker inte det var någon större skillnad mellan lagen så långt, tycker Alexander Edstein.

ESK hade samlat ihop sig under pausvilan och gick på knock i upptakten av andra ronden. Det tog bara en halvminut innan Jonatan Ålin  enkelt satte 1-2 efter förarbete av Jonathan Böckert och i 52:a minuten placerade Patrik Lundemo in 1-3. Derbyt avgjordes sedan åtta minuter senare efter en läcker frispark signerad Andreas Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

-I pausen pratade vi om att spela mer diagonalt och ligga rätt i försvarsspelet, inte gå upp i rygg på motståndarna vid deras  långbollar, säger tränare Andersson.

Håbo reste sig aldrig efter de tre raka baklängesmålen och resten av derbyt blev allt annat än dramatiskt.

-En olycklig upptakt av andra halvlek med ödesdigert bolltapp och 1-2 som följd. Det blev lite spretigt på plan och vi höll inte ihop lagdelarna, säger Alexander Edstein.

Jonatan Ålin fick pris som bäste spelare i ESK. Förutom målen hade han en knallhård frispark i ribban.

– Han gör det bra. Sätter bland annat två mål och det var kul och viktigt inför fortsättningen.

Foto: Kent Lundqvist

Anton Sjögren utsågs till Håbos främste i matchen. Startade som mittback men flyttades upp i anfallet i jakten på reducering under andra halvlek.

– Bara att bryta ihop och komma igen. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft idag och så blev det också, säger Alexander Edstein.

I och med segern hakar ESK på topplaget Franke i tabellen. Det skiljer två poäng mellan lagen efter åtta spelade matcher.

-Andra halvlek var vår helt och hållet och vi fick rejält med energi i takt med att målen trillade in, säger Martin Andersson.

Håbo FF-Enköpings SK   1-4 (1-1)

Mål: 0-1 (12) Jonatan Ålin, 1-1 (37) Roni Tanrikulu, 1-2 (46) Jonatan Ålin, 1-3 (52) Patrik Lundemo, 1-4 (60) Andreas Larsson.

Varningar: 2-3

Publik: 765

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

One Response to Blixtrande inledning av andra halvlek bäddade för ESK i derbyt.

Lämna ett svar