Blir det en grismatch?

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK är fortsatt med i racet om ett nytt kontrakt och idag väntar tabelljumbon Västerås IK.

– Det kommer vara intensivt där ute ikväll och de kommer försöka göra det till en ”grismatch”. Vi behöver vara redo för det, menar FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Veckans träningar har planlagts med tanke på hur FBK vill att man skall spela och lösa kvällens uppgift.

– Vi har försökt träna ännu mer på speluppbyggnaden och hur våra positionsspel påverkar spelalternativen. Vi vill hitta vägar ur motståndarnas press, berättar Karwan.

Hur har den positiva trend med segrar påverkat er i träning och förberedelser inför den otroligt spännande avslutningen av seriespelet?

– Vi har haft en tydlig grundspel och vart trygga i det och kunnat tro på oss även om vi har förlorat matcher. Med Tim (Svensson) i målet har vi känt oss mycket säkrare och med den beslutsamhet vi har visat senaste tiden har vi känt att vi kommer vinna matcher oavsett utgångsläge, menar FBK-tränaren som avslutar:

– Självklart blir det mycket lättare att spela fotboll när man har självförtroende och man mår bättre rent allmänt . Det är bara att ta med sig det och vara medvetna om att VIK kommer vara desperata då det är vinna eller försvinna för dem. Vi behöver vara påkopplade och noggranna i allt vi gör i 90 minuter.
Senaste mötet: VIK vs FBK 2-2 (2-1)
Läs mer om matchen här >>>

Matchstart: FBK vs VIK 18:00 på Fanna IP.

Övriga matcher och tabell >>>

 

Lämna ett svar