Blekt intryck av BHC.

BHC blev ett lätt byte för Spånga. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC gav ett blekt intryck sin första träningsmatch på hemmais mot Spånga IS.

BHC som är mitt inne i sina förberedelser inför kommande säsong i Hockeytvåan spelade hemma mot Spånga IS bjöd inte på några heta svar direkt.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi konstaterar att vi har en hel del som behöver förbättras innan seriestarten, medger BHC-tränaren Linus Lennerup.

Den första perioden startar bra för BHC som visar upp ett spel med bra tempo och laget flyttar pucken effektivt inledningsvis. Det skapar också en del chanser och med 3,45 spelat är det nära att hemmalaget tar ledningen då Dennis Von Walden hittar en fristående Markus Haglund i slottet, men avslutet går mitt på gästernas burväktare – Andreas Pineda.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalagets tryck kommer av sig då man drar på sig en utvisning med 4,59 spelat. Det tar SIS 14 sekunder att ta ledningen med 1-0 efter ett backskott av med trafik framför hemmakeepern Erik Ladhe.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fortsätter att spela hygglig hockey resterande av perioden, men har svårt att sätta sina chanser. Bästa chansen har Johan Hellgren med 12,55 spelat men Pineda svarar för en bra parad.

Foto: Kent Lundqvist

Istället för likaläge efter 20 minuter spelat så utökar SIS sin ledning till 2-0 med 17,35 spelat där Johan Lindholm billigt får gömma ett avslut ur dålig vinkel bakom en hemmaback på mellanhand.

Foto: Kent Lundqvist

– Ändå en helt okey period där vi kan se en del bra sekvenser i spelet med puck, men vi behöver vara mera resoluta när vi har våra lägen, konstaterar BHC-tränaren.

Mellanakten kan gå till det sämsta vi sett på länge i Bålsta ishall. Nivån på matchens alla ingredienser var absolut lägsta kvalité och det gällde samtliga på isen. Det tar gästerna 43 sekunder att göra 0-3 genom Lindholm mot ett bedrövligt BHC försvar.

Foto: Kent Lundqvist

Det som är värt att nämnas är en kort – mycket kort sekvens mellan 2:a & 4:e minuten i mellanakten. Då skapar BHC något som liknar Hockey och gör också 1-3 efter bra förarbete av Johan Andersson som hittar Dennis Von Walden framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden lämnar en hel del mer att önska. SIS behöver inte vara speciellt bra i spelet för att ha med sig hela 5-2 in i periodvilan. Hemmalagets andra mål i matchen och perioden görs av Johan Hellgren efter en fräck solo prestation.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var såklart inte bra alls. Spelet utan puck är mycket svagt och här har vi att jobba med framöver, det får bara inte se ut så här, dundrar Lennerup.

Den tredje och sista perioden blir ren formalia och en transportsträcka mot slutsignalen. BHC skapa två heta chanser i perioden där Sundqvist missar ett bra läge och att inte Jonathan Backman gör mål i slutskedet av matchen är ett mirakel samtidigt som vi berömmer Pineda för den svettiga och omöjliga räddningen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, ett kvitto på att vi inte är fokuserade på uppgiften. Vi kvitterar ut att det trots allt finns ljusglimtar i matchen och att första perioden är den som är bra, summerar BHC-tränaren Linus Lennerup.

 

Bålsta HC – Spånga IS 2-6 (0-2,2-3,0-1)

Skott: 21-26 (7-6,8-9,6-11)

Period 1: 0-1 (5,13) Felix Herlin, 0-2 (17:35) Johan Lindholm.
Period 2: 0-3 (20:43) Johan Lindholm, 1-3 (23:47) Dennis on Walden, 1-4 (29:16) Tim Baskin, 1-5 (33:24) Tobias Svensson, 2-5 (39:38) Johan Hellgren.
Period 3: 2-6 (43:35) Patrik Wängdahl.

Utvisningar: 5×2+1×10 – 3×2

Spelarbetyg BHC:


Dennis Von Walden


Isac Sundqvist


Johan Hellgren

Lämna ett svar