Blekt ESK Hockey föll i Nyköping!

Blek prestation av ESK. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey stod inte alls att känna igen i Hockeyettans 11:e omgång borta mot Nyköping där utvisningarna kom att fälla laget.

ESK startar matchen övertygande och får också tryck på hemmalaget som mest får försvara under de första fem minuterna. Ett par ”nästanchanser” är dock allt som kommer ur detta spelövertag.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får också som ett led av detta chansen att spela fem mot fyra, men även här blir det inte mer än ett par ”nästan chanser” framför mål där Jesper Sojé är närmast efter skott av Andreas Lindqvist och pucken studsat fram till honom.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan ESK drar på sig en utvisning svänger matchen över till hemmalaget som kommer tillbaka och jobbar sig in i matchen. Nu är det deras tur att skapa lite ”nästan chanser” där framförallt Simon Rodling får iväg ett par avslut som håller ESK-keepern Simon S:t Cyr vaken, men ingen direkt hetta.

Foto: Kent Lundqvist

Men det blir det dock under den avslutande delen av perioden där det skapas ett par riktigt heta chanser och då är det hemmalaget som ligger närmast ett mål. Först så är det Mathias Hellgren som blir friställd i slottet, men S:t Cyr räddar och sedan blir även Johan Mörsjö snyggt frispelad av Robin Axbom, men han skjuter utanför vilket gör att perioden slutar 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

Eric Berkerud som startade andra perioden på botbänken kommer ut efter 30 sekunder och får direkt ett friläge som hemmakeepern Otto Bäcklin räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så får ESK chansen att spela fem mot fyra och vaskar fram ett par avslut från blå och framför mål, men den bästa chansen har hemmalagets Marcus Lindblom på en kontring där S:t Cyr i ESK kassen räddar och det hela slutar med spel fyra mot fyra.

När sedan spelet övergår till fem mot fyra för hemmalaget så kommer matchens första mål. Det är Lindblom som tar ett bra avslut som betyder 1-0 för Gripen.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så åker hemmalaget på en ny utvisning och ESK får för tredje gången denna match chansen att spela fem mot fyra, men det är påtagligt att saknaden av Robin Nilsson (Ryggskadad) denna eftermiddag är påtaglig. Inte ett skott på mål gör att spelet lämnar en hel del att önska.

Detta växer hemmalaget av och sätter ett elakt tryck på ESK som ett led av det drar på isig en utvisning och får spela fyra mot fem med 9,01 spelat av perioden. Det stannar inte där! En olycklig situation mitt på isen slutar med att målskytten Lindblom blir liggandes på isen och får lämna på bår, mycket trist för honom, hemmalaget och matchen!

Foto: Kent Lundqvist

När spelet tas upp igen så är det i spel fyra mot tre med fördel för hemmalaget som sedan övergår i spel fem mot fyra i knappa tre minuter. Då ringer det efter bra spel av hemmalaget! Det är Robin Axbom som med ett välriktat skott överlistar Simon i ESK kassen med 13,12 spelat av mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa fem minuter kvar att spela av perioden kommer ESKs bästa chans så här långt i perioden då Andreas Sojé lägger pucken på mål där Jesper Bärgård håller sig framme och styr farligt, men över.

ESK får en fribiljett in i matchen, men tar den inte!

Kort därefter så åker hemmalaget på ytterligare en utvisning och ESK spelar fem mot fyra. Och klumpigt nog även en till så ESK får spela fem mot tre i 1,44! ESK bombarderar Bäcklin i hemmaburen och på en retur missar Daniel Andersson öppet mål där pucken går under en överspelad Bäcklin och utanför.

Foto: Kent Lundqvist

5,35 in i den tredje perioden får Jesper Sojé en jättechans framför mål, framspelad av broder Andreas men Bäcklin räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så turas lagen om att dra på sig ett par utvisningar med fördel hemmalaget som också är laget som skapar chanserna. Då, ur ingenting kommer reduceringen till 1-2. I spel fyra mot fyra så är det Wilmer Lindblad som ger ESK förnyat hopp på en kontring framspelad av Hampus Wallin med dryga sex minuter kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har sedan i det efterföljande spelet fem mot fyra två jättechanser att kvittera, men Bäcklin räddar hemmalaget. Nu vaknar ESK och hemmalaget har panik. En ny jättechans i slottet för Wallin, men Bäcklin räddar igen med dryga tre minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gör vad de kan under slutminuterna för att åstadkomma en kvittering, men inget hjälper och man får resa hem utan poäng efter en minst sagt blek prestation.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får en bra start, men när dem får spela fem mot fyra efter 7-8 minuter så vänder matchen. Vi gör väl jobbet och skapar chanser som vanligt, räknar till 10 heta chanser och gör 1 mål på ett bra Nyköping. Det är de individuella dipparna i matchen som avgör det här, spelet sitter men besluten hos individen är för sena och även för dåliga i många fall, summerar en besviken ESK-tränare Robert Kimby.

Gripen/Nyköpings HF vs ESK Hockey 2-1 (0-0,2-0,0-1)

Skott: 30-19 (8-5,11-7,11-7)

Målen,
Period 2: 1-0 (23:34) Marcus Lindblom, 2-0 (33:12) Robin Axbom.
Period 3: 2-1 (53:55) Wilmer Lindblad.

Utvisningar: 10×2 min – 8×2 min + 1x5min + 1x20min
Publik: 642

Spelarbetyg ESK:

Övriga resultat & tabell >>>

6 Responses to Blekt ESK Hockey föll i Nyköping!

Lämna ett svar