Blekt ESK föll tungt.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Ett blekt ESK Hockey fick se sig överkörda av Hudiksvalls HC hemma i Bahcohallen.

Det blev aldrig någon hetta eller spänning i den så viktiga poängmatchen mellan hemmalaget ESK och gästande HHC. Förvisso så öppnade ESK matchen piggt och det såg just då ut som att det skulle bli den där tighta och jämna matchen, men det gick över.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 7 minuter spelat tar HHC över matchen och det osar katt mest hela tiden framför hemmakassen där Pontus Hagman var sista utpost för dagen.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halva perioden spelat så tar HHC också betalt. ESK tappar organisationen i egen zon vilket öppnar för Gustav Nielsen som kan ta sig djupt in i skottsektorn och panga in 0-1 bakom Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försöker att ta sig in i matchen igen, men det är tunga ben och spelet haltar betänkligt. HHC är på en helt annan tävlingsnivå matchen igenom och i spel fyra mot fyra så kommer kvittot på just detta. ESK är inte alls på hugget i båset när det skall bytas och HHC gör ganska enkelt 0-2 genom Marcus Lindborg i spel fyra mot tre då hemmalaget inte fick in sin fjärde spelare vid bytet.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte bli bättre i mellanakten där ESK knappt kommer ur egen zon under de första fem minuterna av perioden. Spelet utan puck är dock skapligt, vilket gör att det fortsatt är 0-2 långt in i perioden. Det skulle krävas spel fem mot fyra för att utöka sin ledning till 0-3 genom Henrik Marklund som petar in en retur.

Foto: Kent Lundqvist

0-3 efter 40 spelade minuter är inte ointagligt och de sista tre-fyra minuterna av mellanakten lovade ändå gott i spelet. Men det som händer redan efter 50 sekunder påvisade att det absolut inte var den matchen/dagen vi skulle få se en makalös vändning. Slarv offensivt och HHC kommer tre fria spelare mot Hagman som dock räddar.

Foto: Kent Lundqvist

En chans tidigt för ESK att få en lite förnyade krafter då Ludvig Wallin är friställd framför mål, men styrningen räddas av Andreas Bosson som får hålla nollan i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

HHC tuffar sedan på i lagom takt och städar av matchen med att göra 3-0 på hemmalaget i den tredje och sista perioden. Gästerna var bättre på allt och vinner rättvist.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör ingen bra match idag. Vi börjar första sex minuterna helt ok men efter det tycker jag att Hudiksvall är bättre än oss i det mesta. De vinner fler närkamper, är bättre på att hitta heta avslut och är rakare i sitt spel. Jag tycker att Hudiksvall vinner rättvist. Vi får rannsaka oss själva och hitta ett sätt att studsa tillbaka till nästa match för så här vill vi inte se ut igen, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Se höjdpunkter från matchen här >>>ESK Hockey – Hudiksvalls HC 0-6 (0-2,0-1,0-3)

Skott: 24-40 (9-15,4-13,11-12)

Period 1: 0-1 (10:19) Gustav Nielsen, 0-2 (17:15) Marcus Lindborg.
Period 2: 0-3 (34:01) Henrik Marklund.
Period 3: 0-4 (46:15) Adam Byström Johansson, 0-5 (51:53) Henrik Marklund, 0-6 (53:15) Jesper Wiberg.

PIM: 6 (2:4:0) – 6 (4:2:0)

Lämna ett svar