Blekt EHF överkörda av VästeråsIrsta HK!

EHF släppte till hela 40 mål hemma mot VIHK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF stod för säsongens bottennapp i damernas div.1. då man förlorade med hela 16-40 (11-16) hemma mot tabellettan VästeråsIrsta HK.

Så här får det helt enkelt inte se ut, dundrar tränare Ken Hornö efter matchen.

Det är lätt att förstå Ken då EHF under den första kvarten av matchen spelar bländande handboll med bra defensiv och fantasifullt anfallsspel. Hemmalaget är i ledning med 7-3 och har 8-5 när det stora raset startar.

Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr så får en av de tongivande spelarna – Iza Ekström kliva av efter en riktig smäll som borde renderat i ett rött kort, måhända att det var en olyckshändelse, men reglerna är tydliga – Du ansvarar för dina armar och den bommen som fälldes ut och fällde Iza med en smäll rakt över näsryggen kan inte sluta med endast 2 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Klart att det är rött kort, det kan aldrig bli 2 minuter. Domaren sa att det var en olyckshändelse, men det har inte med saken att göra, säger Iza om händelsen.

Västerås gör nu tre raka och enkla mål där anfallsspelet fallerar fullständigt och har 8-8 när Ken tvingas kasta in det första timeout kortet. Det stoppar blödningen för stunden och det är 10-10 med 19,29 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

EHF rasar nu ihop som ett korthus och gör 1 mål på de efterföljande 23 minuterna? Då är matchen såklart över, Västerås är då i ledning med hela 26-12. Målet gjordes förövrigt av Iza som återkom i spelet i den andra halvleken med skakiga ben.

Foto: Kent Lundqvist

Västerås slår sedan inte av på takten utan kör över EHF som förlorar matchen med bedrövliga 16-40. I gästande Västerås fick vi se fördetta EHF spelarna Emma Ingvarsson göra 7 mål och Emilia Lövstad 4.

Foto: Kent Lundqvist

Det är trist då vi startar matchen så bra och håller oss till det vi snackat om inför matchen. Det är inget att bli ledsen över att förlora mot ett så här bra lag, men sättet vi gör det på är under all kritik, summerar en besviken Ken efter matchen.

Enköpings HF – VästeråsIrsta HK 16–40 (11-16)

Målen,
EHF: Frida Haraldsson 6, Isa Ekström 3, Frida Forsberg 2, Amanda Gustafson 2, Maia Nysten 2, Felicia Axeen.
VIHK: Olivia Gemmel 10, Emma Ingvarsson 7, Emilia Lövstad 4, Ellen Göthlin 4, Victoria Orest 4, Love Kumlin 3, Malin Bergkvist 2, Alexandra Kaustinen 2, Isabelle Fredberg 2, Wilma Svedung, Hanna Grönlund.

Räddningar:
EHF: 14 (8) 25,9 %
VIHK: 20 (9) 55,5 %

Spelarbetyg EHF:Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar