Blekt BHC föll tungt mot Haninge!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC J20 stod inte alls upp i kampen hemma mot Haninge Anchors HC i Allettan och förlorade med 1-3 (0-1,1-1,0-1).

Det var ett mycket blekt BHC som inte alls stod upp i kampen hemma mot Haninge. Det var påtagligt att det inte var påkopplat i hemmalaget som startar matchen trevande och den första halvan av perioden går klart till gästerna, men första heta chansen har BHC där backen David Sahlin prickar stolpen med ett avslut från blå och kort därefter så tar Sahlin in pucken bra i offensiv zon och sätter in den på en framstörtande Lucas Lainpelto som styr farligt framför mål, men gästernas målvakt – Felikx Olsson räddar.

Sedan var det mycket Haninge som trycker på för ett ledningsmål och i spel fem mot fyra är det nära då Elias Persson friställd i slottet trycker ett avslut i stolpen och ut igen. Det skulle falla ett mål i perioden och det kommer smått ologiskt sett till matchbilden just då, BHC etablerar ett av få tryck i offensiv zon och då kontrar gästernas bäste spelare – Hampus Magnusson in 1-0 efter en snygg solorajd.

Mellanakten är 6,39 gammal när Haninge utökar sin ledning till 2-0 efter en puckstöld bakom offensiv målbur genom Persson som serverar Edgar Stålnacke öppet mål.

Det fanns undan tag i BHC vad det gäller att tävla i matchen och en av dem var Anton Rasmussen som förtjänstfullt vinner en kamp med två bevakare bakom offensiv bur med 12,28 spelat av perioden och sätter in den i slottet där en framskrinnande Michael Wizén är skoningslös när ha trycker in reduceringen till 1-2.

Nu var BHC tillbaka i matchen och frågan var om laget skulle vakna som kollektiv nu? Icke, det var allt för många som åkte runt och fyllde år och det gav en ganska menlös period där båda lagen var lika dåliga. Det var egentligen bara nära en gång i perioden att hemmalaget skulle kvitterar, men den missar hemmalaget. Istället punkterar Emil Tyssling-Engström matchen med 2,45 kvar av matchen då han snappar upp ett pucktapp av BHC i mittzon och knäpper in 1-3 bakom en utlämnad William Robertsson i BHC kassen.

Vi konstaterar: Den här matchen vann inte Haninge, det var en match som BHC förlorade stort!

Det här är bedrövligt, vi tar inte jobbet, gör inte insatsen och uppträder inte som ett lag i en match som jag inför hade förhoppningar om att vinna. Vi kladdar med pucken alldeles för mycket, men framför allt så var det för få som verkligen ville vinna den här matchen, konstaterar en besviken tränare Olle Öhrqvist.

 

Bålsta HC – Haninge Anchors HC 1-3 (0-1,1-1,0-1)

Skott: 27-45 (10-14,11-16,6-15)

Målskyttar BHC: Mchael Wizén.

Utvisningar: 35 (4:0:31) – 31 (2:2:27)

Publik: 37

Spelarbetyg BHC:


William Robertsson


David Sahlin


Anton Rasmussen

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar