Blekt Bålsta IF sköt bort sig.

Blekt skytte fällde BIF. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF gjorde en blek och slätstruken match hemma mot Uppsala HK i Herrtreans fjärde omgång.

Det blev en hafsig och dålig inledning på matchen och vi får matchens första mål med 4,11 spelat då Hugo Flörchinger gör 1-0. Efter det så är det en kavalkad av missade friläge från hemmalaget som får sett ett betydligt effektivare UHK går fram till ledning med 5-1 innan Bålsta genom David Mellberg gör hemmalagets andra mål i matchen med 11,42 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden är den att BIF är minst lika bra som gästerna, men man tar inte betalt på bra lösningar och spel. Istället gör man gästernas målvakt Gustaf Jonsson Stamfeldt onödigt bra och får när lagen går till halvtidsvila ta med sig ett underläge med 9-14 in i den andra halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken handlar mycket om gästernas Arvid Lindahl som först gör 9-15 & 9-16. Sedan drar han på sig en utvisning som hemmalaget genom Flörchiner och Rasmus Larsson gör 10—16 & 11-16. Han kommer in på banan igen, men får lämna matchen omgående med ett direkt rött kort och Larsson kan reducera till 12-16 på den efter följande straffen.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Zebastian Sultán trycker in 13-16 så är det nog många som tror på en vändning i matchen. Bålsta är med till 15-19, men då tar UHK en bra timeout och gör 3-0 på hemmalaget. Det var ett ryck som Bålsta inte kunde hämta sig från och tappar matchen som slutar med förlust med hela 10 bollar.

– Ja vad var det där… Så uselt, sämsta på flera år! Tror det berodde på att U19 spelade oavgjort mot samma lag i söndags. Nu trodde flera att de vunnit redan innan matchen. 1-5 blev en chock och i andra när vi kom upp i 14-17 trodde de på nytt att det var lugnt och gjorde inte jobbet, med de avslut vi hade vinner man inga matcher. Så helt fel mental inställning, konstaterar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Bålsta IF – Uppsala HK 19-29 (9-14)

Målskyttar BIF: Hugo Flörchinger 6, Malte Libler 3, Rasmus Larsson 3, David Mellberg 3, Zebastian Sultán 2, Anton Paulsson 2.

Publik: 50

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar