Blek premiär av Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF svarade för en blek insats i premiären hemma mot Vassunda IF.

– Vi kom inte alls upp i den nivå vi ville med tävlandet och spelet svajade rejält, konstaterar BIF-tränaren Martin Morén.

Inför en fullsatt Gransäter Sporthall så kom BIF helt fel in i premiären hemma mot VIF. Hemmalaget spelade sig till bra lägen inledningsvis, men avsluten var naiva och ren ut sagt usla vilket gjorde att man kom i underläge med 1-4.

Det var ett underläge som växte till 2-6 med 10 minuter spelat och det var fortsatt svaga avslut i ett hyggligt spel som gäckade hemmalaget. Då höjer sig plötsligt BIF och trycker dit bollen bakom gästernas målvakt Daniel Strömberg. Med dryga 20 minuter spelat var det 8-9 och gästernas tränare drar på sig 2+2 min och rött kort.

Spel 6 mot 5 i fyra minuter och chansen att skaffa sig ett grepp om premiären. Det blev istället 0-3 och en egen utvisning under den sekvensen i matchen. När lagen sedan gick till halvtidsvila var det ledning för gästerna med 15-10.

BIF ställer om sin defensiv i andra halvlek och blir mer offensiva med ett 5-1 spel. Dock ställer man spetsen en smula överraskande åt gästernas offensiv höger när det riktiga hotet fanns på vänster och det fick man betala priset för. När det är spelat 15 minuter av den andra halvleken så har VIF avgjort matchen med ledning 28-19.

BIF fortsätter att spela naivt offensivt och ganska svagt defensivt resterande av matchen och det kostar en premiärförlust med hela 22-35.

– Vi gör det vi tränar på i första halvlek. Men för många brända lägen som vi normalt ska sätta, gör att istället för att leda med ett par, får vi jaga. Från 1 efter och 6 min kvar av första halvlek, bränner vi avsluten och hamnar 5 efter i halvlek. 18 brända lägen i första (Om jag räknade rätt). I andra halvlek glömmer vi bort vårat spel, får inte grepp om dom och det rinner iväg. Vill lyfta Fredrik Hellberg & Felix Bergendorf som gör det bra. Skönt att vara igång, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Vassunda IF 22-35 (10-15)

Målskyttar,
BIF: Rasmus Larsson, Felix Bergendorf, Fredrik Hellberg, Fredrik Löfgren, David Mellberg, Hugo Flörchinger, Malte Libler, Eric Mugrauer.

Räddningar:
BIF: 13 (3) 27 %
VIF: 22 (12) 50 %

Publik: Lapp på luckan.

Spelarbetyg BIF:


Felix Bergendorf


Rasmus Larsson


Fredrik Hellberg

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar