Blek insats på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK förlorade en ganska medioker match mot IFK Lidingö hemma på Enavallen.

Att ESK är i poängbehov för att säkra ett kontrakt i div.2 var svårt att spåra. Total avsaknad av den kollektiva desperationen och kampviljan.

Foto: Kent Lundqvist

Det kostade också tidigt då ESK tappar boll högt upp i plan och åker på en omställning. Martin Lönnerberg strider tappert och bryter, men bollen landar hos Michel Montero som får sikta in sig och bombar upp 0-1 i krysset bakom en chanslös Jawad Mohammadi i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dryga kvarten för ESK att hitta fram offensivt med något som är värt att kalla målchans. Då blixtrar man till ordentligt.

Foto: Kent Lundqvist

Hugo Östlund Rödlund har en chans i boxen, Dennis Trevor Botchey har en trippelchans och Kevin Pacha har även han ett bra läge men skjuter högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det gästerna som gör 0-2. På en frispark står hemmalaget och sover när bollen går igång och sekunder senare så ligger bollen i mål bakom Jawad efter att ett skott ändrat riktning på Modou Touray som tillskrivs målet.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvtidsvilan så har ESK två nya chanser att ta sig in i matchen igen. Båda gångerna är det en hårt jobbande Jonathan Böckert som är i händelsernas centrum, men gästernas målvakt räddar det första avslutet och det andra går precis utanför Niklas Martvall Kakoseos högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken blir det lite av ”siggecirkus” med ett trillande i backlinjen som så när höll på att kosta baklängesmål vid ett par tillfällen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får tag i uppspelen men inte omställningarna. Gästerna spelar ingen bra fotboll och bjuder hemmalaget på omställningslägen i parti och minut, men det är tyvärr inget som ESK straffar utan gör det för svårt och trubbigt i den sista tredjedelen av spelet med boll.

Foto: Kent Lundqvist

Den bästa chansen i andra halvleken för ESK under de första 20 minuterna är det gästerna själva som skapar då en av backarna nickar en frispark mot ett det egna krysset och tvingar Kakoseos att sträcka ut och rädda till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 80 minuter spelat så blir det uppförsbacke på riktigt för ESK då Mohammad Ibrahim åker på ett mycket tveksamt direkt rött kort.

Foto: Kent Lundqvist

– Han (Rasmus Ekelund) säger att jag kommer in med båda sulorna först, men det ser väl alla att jag inte gör. Det är med benskydden och inget annat, säger en besviken Ibrahim.

ESK får avsluta matchen med en spelare mindre och nu tar helt plötsligt ”alla” på planen sitt ansvar och vips så är det reducerat till 1-2 efter en mycket bra prestation av Böckert.

Foto: Kent Lundqvist

ESK vaskar ganska omgående fram en nästan chans att kvittera, men i stället vänder spelet och Lidingös Jesper Stokki stänger matchen med att göra 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar stundtals bra i den första halvleken och skapar lite chanser, men är inte resoluta nog för att göra mål. Tycker absolut inte att vi agerar utifrån det läget vi är i gällande serien, det är långt ifrån alla som gör det där lilla extra som behövs för att vinna matcher i motgång. Nu måste vi rannsaka oss själva och ta tag i det här, men jag tror vi löser det här tillslut, avslutar Ibrahim.

Enköpings SK – IFK Lidingö 1-3 (0-2)

Målen, 0-1 (5) Michel Montero, 0-2 (39) Modou Touray, 1-2 (87) Jonathan Böckert, 1-3 (89) Jesper Stokki.

Varningar: 1-2
Röda kort: 1-0
Publik: 310

Spelarbetyg ESK:


Jonathan Böckert


Kevin Pacha


Pontus Lundén

Lämna ett svar