Blåsta på poäng!

Foto: Anders Löfgren

Syrianska FF stod för en riktigt bra insats och prestation hemma mot ett bra IFK Uppsala 2, men det räckte ändå inte.

SFF fick inkassera sin första förlust hemma på Korsängen mot IFK och det var inte speciellt rättvist sett till spelet över 90 minuter.

– Nej, vi gör en bra match och det är små marginaler som avgör och dem var tyvärr inte på vår sida in den här matchen, medger tränare Mahmoud ”Salle” Salim.

Inför matchen så var SFF på det klara över hur man ville spela matchen mot ett bra IFK och under de första 35 minuterna var det mer eller mindre bara ett lag på banan. Med en hög press monterade SFF ned gästernas uppbyggnadsspel och kunde hota offensivt gång efter gång.

Det skapades mängder av chanser, men var inte en storspelande IFK målvakt – Hazem Qaoud i vägen så var målramen det! I den 9:e minuten var pigge Tunahan Dölek är igenom och prickar ribban och i den 11:e slog  Ali Fares en mycket bra frispark som friställer Moran Lahdo, men Qaoud gör en tokräddning då han dyker och räddar.

Det skulle komma en utdelning. I den 22:a matchminuten har först Ivan Aravena Valencia ett bra skott som tvingar Qaoud till en kvalificerad räddning, men på den efterföljande hörnan slagen av Fares landar en andraboll hos Semir Kukic som trycker in 1-0 för hemmalaget.

IFK är inte ofarliga, men det som blir farligt är på fasta situationer som en dubbelhörna med halvtimmen spelad då man kommer till ett avslut som på väg in i mål studsar på egen spelare och ut igen. Gaska omgående kommer istället 2-0 för hemmalaget och då är det Andreas Ahosson som snyggt vickar in en boll på precis inbytte Alexander Alan som med en högerutsida lyfter upp bollen snyggt och prydligt i taket bakom en chanslös Qaoud.

Efter det så vaskar SFF fram chans på chans att stänga matchen, men avsluten håller tyvärr inte samma höga klass som spelet. Istället så ramlar SFF ned i sina positioner och det straffar IFK med att reducera till 1-2 i den 44:e minuten genom Filip Henning.

Avslutningen på halvleken blir stirrig och SFF åker på ett baklängesmål till, tyvärr så är det på en mycket klar offside som Axel Pettersson kvitterar till 2-2.

– Vi mattades tyvärr i slutskedet av halvleken och när dem reducerar blir vi ängsliga och hamnar för lågt i vårt spel. Vi skall ju göra fler mål på de chanser vi skapar, men är inte tillräckligt effektiva, konstaterar ”Salle”

Inledningen av den andra halvleken blir som avslutningen på den första med ett lågt och ängsligt SFF. Det gör att gästerna har mycket boll, men en bra hemmadefensiv håller IFK stången.

Med 10 minuter spelat börjar SFF spelet med boll att återgå till det som var så bra i första halvlek och då kommer också chanserna. I den 57:e är Andreas Ahosson friställd efter ett bra inspel av Nathanael Dogan, men han trycker bollen över.

I stället kommer en omställning och inspel från högerkanten av gästerna och framför mål kommer Montaser Mutee Ismail Albadrasawi och trycker in 2-3. Kalldusch för hemmalaget som dock samlar sig och nu går för en kvittering.

Det skapas också ett gäng nästan-chanser och i den 77:e minuten så kvitterar hemmalaget till 3-3 efter en tilltrasslad situation framför mål genom Alan, men då hittar en annars så bra domare – Twana Ahmad Khalid ett regelbrott och godkänner inte målet?

– Jag vet inte alls vad han blåser för, bollen studsar på många spelare innan Alan gör mål och jag kan inte se vad det kan ha varit för? Jag undrar vart matchen tagit vägen om det godkänts, funderar ”Salle”

SFF flyttar sedan farm allt dem har i jakten på en kvittering, hemmalaget gör sitt tredje mål i matchen genom Lahdo på nick, men då har IFK precis innan gjort 2-4 på en kontring.

– Vi gör en mycket bra match mot ett mycket bra lag. Vi är värda minst en poäng, men har inte marginalerna på vår sida. En stor eloge till alla spelarna som stod upp i kampen i 90 + minuter, summerar ”Salle”

Syrianska FF – IFK Uppsala 2 3-4 (2-2)

Målskyttar SFF: Semir Kukic, Alexander Alan, Moran Lahdo.

Varningar SFF: Moran Lahdo.

Publik: 100

Spelarbetyg SFF:


Ali Fares


Andreas Ahosson


Tunahan Dölek/Moran Lahdo

Övriga resultat & tabell >>>

 

3 Responses to Blåsta på poäng!

Lämna ett svar