Bjudningar fällde ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ingen rolig kväll för ESK Hockey hemma i Bahcohallen mot Kumla som bjöds på en 4-1 seger i Hockeyettans 9:e omgång.

– Jag får ta stort ett ansvar i det här då jag inte lyckats förbereda gruppen som jag borde, säger en självkritisk ESK tränare – Robert Kimby.

ESK startar matchen bra och med 1,30 spelat jobbar Ludwig Ahlin och Simon Cederborg fram ett jätteläge för Emil Ripstrand som skjuter i stolpen. Och istället så drar ESK på sig en onödig utvisning i offensiv zon minuten senare som kostar, precis när ESK blir fulltaliga gör Kumlas Simon Ahreén 0–1 efter slarv i egen zon.

ESK får själva chansen att spela fem mot fyra med 8,04 spelat och då kommer en riktig målvaktstavla som ger 0–2 bara 8 sekunder efter tekning. ESK svarar dock omgående med att reducera efter riktigt bra spel i powerplay där Rickard Eriksson hittar rätt med ett bra avslut och det är 1–2.

ESK dominerar resterande av perioden ganska stort och har också en jättechans att kvittera med 30 sekunder kvar där Cederborg jobbar fram pucken till Ahlin som precis när han skall raka pucken i öppet mål inte får ordning på klubban.

ESK får en mardrömsstart på mellanakten då Kumla gör 1–3 redan efter 36 sekunder genom Alexander Kovalonok mot en passiv hemmadefensiv. ESK bjuds ganska omgående på en jättechans att reducera då Ludvig Wallin får ett friläge som gästernas målvakt Tim Harrysson räddar,  istället så kommer signifikativt för kvällen och matchen 1–4 via en styrning framför mål av Erik Planeby, ESK byter då målvakt till Simon S:t Cyr.

Kumla får sedan en ny chans i spel fem mot fyra och har då en puck i insidan av stolpen av Ahreén och ut bakom S:t Cyr i ESK målet. Med dryga halva perioden spelade får ESK en chans att ta sig in i matchen igen då Kumlas Hampus Moberg drar på sig en utvisning, den chansen tar dock inte hemmalaget som likt övrig speltid i perioden har ESK det svårt att ta sig in på mål och spelarna vill göra allt själv i stället för att spela som ett lag.

ESK startar den tredje perioden bra och det renderar i att Kumlas Edvin Ekström får sätta sig på botbänken efter bra trycka i offensiv zon av hemmalaget. ESK etablerar spel i offensiv zon men skapar egentligen ingen jättechans att reducera i det efterföljande spelet i fem mot fyra.

ESK får igång lite lagspel i mitten av perioden och direkt ger det tryck på Kumla målet där det är sånär att Eriksson reducerar, men Harrysson gör en svettig benparad.  Hemmalaget jobbar och sliter, men det här är kvällen då ESK inte får det att stämma och Kumla kan ganska enkelt hålla undan och vinna matchen.

– Vi är tyvärr för svajiga i vår prestation i den här matchen där toppen och botten är långt ifrån varandra, det har inte hänt förut denna säsong så nu gäller det för oss att hantera detta och gå vidare, summerar Robert.

Annons

ESK Hockey – Kumla HC 1-4 (1-2,0-2,0-0)
Skott: 29-20 (10-10,7-7,12-3)

Målen,
Period 1: 0-1 (04:40) Simon Arrhén, 0-2 (08:12) Oscar Svanborg, 1-2 (09:59) Rickard Eriksson.
Period 2: 1-3 (20:36) Alexander Kovalonok, 1-4 (23:47) Erik Planeby.

Utvisningar: 8 (2:2:4) – 8 (2:2:4).

Publik: 221
Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar