BHC vann viktiga poäng i Hockeytvåan!

Glada BHC spelare efter att Gordy Bonnel (44) avgjort på övertid hemma mot Åkers. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC stod för en stark insats i Hockeytvåan då laget vände och vann på övertid hemma mot tabelltvåan Åker/Strängnäs HC med 2-1 (0-0,1-1,0-0,1-0).

Det blev ingen stor hockeymatch, men det var mycket hjärta och hårt arbete som tillslut gav utdelning i form av 2 viktiga poäng på kontot för BHC i jakten på ett nytt kontrakt i Hockeytvåan.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var så skönt, det var laddat och nervöst i 60 minuter och med hårt jobb av alla i laget så gick det vägen, säger en lättad BHC tränare – Fredrik Stenberg.

Att det var nervöst i BHC var ganska påtagligt i den första perioden där hemmalaget inte fick mycket att stämma i spelet med puck. Det var svårt att hitta utgångar i egen zon vilket gav gästande Åkers ett ganska stort spelövertag. Perioden slutar dock 0-0 och det får anses vara ett gott resultat för BHC, närmast ett mål var gästernas Pauls Hodzko som friställd i slottet träffar insidan av stolpen och ut igen med ett sten hårt skott.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker ändå vi håller ihop laget bra och spelet utan puck är bra där vi inte ger Åkers så många klara chanser, menar Stenberg.

Mellanakten blir betydligt bättre och nu jobbar sig BHC in i matchen och tar över. Det startar dock olyckligt för BHC och framför allt för Robert Olofsson som slarvar i egen zon och bjuder gästerna på 0-1 genom Anton Sandberg.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skakar av sig det målet och börjar gnugga sig närmare och närmare en kvittering vilket tvingar Åkers att ta en timeout med 33,05 spelat av matchen. Det gav dock inte önskad effekt för 37 sekunder senare är det kvitterat då Olofsson tar revansch på sig själv med ett välriktat avslut från blå som betyder 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

En klart bättre period i spelet med puck dör vi flyttar pucken bra och till spelare i fart och det gav oss ett litet övertag, menar Stenberg.

I den tredje och sista perioden startar det med att gästerna skapar en jättechans där hemmalagets duktige målvakt Erik Ladhe står för en världsklass räddning och ser till att 1-1 står sig.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir sedan en jämn och böljande tredje period men det är gästerna som kommer till flest skott, men den stora chansen att avgöra i slutskedet skapade BHC då Gordy Bonnel friställd framför mål missar.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen går till övertid där BHC ser starkare ut och tillslut så avgöra också hemmalaget. Det är Jerry Karlsson som förtjänstfullt tar in pucken i offensiv zon på en kontring och hittar Bonnel framför mål och han tar revansch på sig själv och rakar pucken i mål till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det här var killarna värda med tanke på vilken match dem gör! Erik Ladhe i målet är riktigt bra, en det här är en kollektiv seger och inget annat, jublar Stenberg efter matchen.

Bålsta HC – Åker/Strängnäs HC 2-1 (0-0,1-1,0-0,1-0)

Skott: 31-31 (11-11,13-6,6-12,1-2)

Målen,
Period 1: x
Period 2: 0-1 (23:48) Anton Sandberg, 1-1 (33:42) Robert Olofsson.
Period 3: x
Period 4: 2-1 (63:59) Gordy Bonnel.

Utvisningar: 33 (2:4:27:0) – 31 (2:4:25:0)

Publik: 85

Spelarbetyg BHC:


Erik Lahde


Jerry Karlsson


Niklas Östlund
 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar