BHC vann med stora besvär!

Vilt jubel i Bålsta efter seger i första kvalmatchen. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC vann den inledande matchen av kvalserien borta mot Lidingö Vikings HC med 6-5 (2-2,2-2,2-1) efter en minst sagt trevande insats och prestation.

– Det var skönt att vi ändå kunde vända och vinna tre poäng borta i första omgången, säger en lättad tränare – Fredrik Stenberg efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var påtagligt att BHC var tagna av stundens allvar och att man inte riktigt hanterade pressen av att vara favoriter för inledningen av matchen var allt annat en bra. Det var ett tempo i matchen som var ohyggligt lågt och det passade hemmalaget LVHC bäst och dem kunde göra 1-0 genom Olof Hart som pillar in en retur och 2-0 genom unge (16år) Viktor Fälth med 8,22 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Sebastian Crystal drar på sig en utvisning var BHC illa ute. Det boxplay skulle dock fungera som en väckarklocka för nu började BHC jobba och löser det hela. I svansen på den utvisningen så kommer också reduceringen till 1-2, det är Robert Olofsson som hittar en snabb utgång ur egen zon till Ludwig Ahlin och han friställer Joakim Lundqvist som är iskall när han överlistar hemmalagets målvakt – Gustav Pielbusch.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är det nära att det upprepar sig, Ahlin till en friställd Lundqvist men denna gång går avslutet i utsidan av stolpen. Det skulle dock komma en kvittering, återigen så är det på en snabb utgång ur egen zon där Felix Herlin snyggt och prydligt hittar Gordy Bonnel framför mål och han styr in 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden är det nästan bara BHC och det är ett mirakel att det fortsatt likaläge 2 när det är periodvila.

I inledningen av mellanakten så kommer dock utdelningen och det är i spel fem mot fyra, Adrian Sjöqvist serverar Lundqvist ett bra läge framför mål och det är 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så kommer också 2-4 efter att Andreas Karlsson magiskt spelat fram Jonathan Backman som är skoningslös då han trycker upp pucken i krysset bakom en chanslös Pielbusch.

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt mycket BHC efter målet och nu är det Pielbusch som håller hemmalaget kvar i matchen, men då kommer en matchvändande situation. BHC börjar spela nonchalant och det är framför allt backspelet som säckar ihop fullständigt och är rent ut sagt uselt.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela kostar tillslut dubbla utvisningar och det straffar hemmalaget effektivt. Jakob Von Sydow reducerar till 3-4 i spel fem mot tre efter snyggt förarbete av Henrik Grönlund. När sedan BHC drar på sig en ny utvisning så kommer även kvitteringen till 4-4 genom Gustav Dahlstedt.

Foto: Kent Lundqvist

Under dem avslutande 10 minuterna av perioden är det mycket hemmalaget och det mesta handlar om det bedrövliga backspelet i BHC som inte alls stod att känna igen, men man kommer ur perioden med 4-4 och det kan man tacka sin målvakt Erik Ladhe för.

Foto: Kent Lundqvist

Det dröjer dock bara 1,10 in i den tredje och sista perioden för hemmalaget att ta betalt efter att BHC återigen dragit på sig en utvisning som kan härledas till att man fuskar i grundjobbet. I spel fem mot fyra tar det LVHC 14 sekunder att göra 5-4 och det är Karl Kinch som får på en riktig projektil från blålinjen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC är nu illa ute då spelet havererat fullständigt och man har en backuppsättning som kanske gör sin sämsta match för säsongen eller dem gör det! Som tur är så är hemmalaget inte tillräckligt bra för att straffa BHC för det undermåliga spelet defensivt och man är trots allt ganska bra offensivt när man väl unnar sig lyxen att flytta pucken med fart.

De ger också utdelning med 13,33 spelat av den sista perioden då Lundqvist jobbar fram pucken till Sjöqvist som bryter in på mål och trycker in kvitteringen till 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Efter kvitteringen blir det återigen mycket BHC som nu hittar lite fart i spelet och det klarar inte hemmalaget av att hantera. Det skapas chanser att avgöra men pucken ser inte ut att vilja gå i mål på de chanser som skapas.

Foto: Kent Lundqvist

Med 17,13 spelat så skulle det äntligen komma en utdelning och då i svansen på en powerplay där Sjöqvist tar ett avslut från högerkanten som studsar en smula turligt på Alexander Tyreskog som kommer innflygandes framför mål till 5-6.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget försöker att åstadkomma en kvittering genom att spel sex mot fem och får också chansen med sekunder kvar av matchen att spel sex mot fyra, men BHC håller undan och tar en viktig trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var ingen bra match av oss det kan jag hålla med om, men vi hittar en annan väg att vinna matchen och det är en styrka i sig. Vi har problem med spelet i den här matchen och kanske är vi lite tagna av stundens allvar och gör det lite svårt för oss själva, men ”som sagt” så är jag nöjd med att killarna vänder på det här och vinner, summerar Stenberg.

Lidingö Vikings HC – Bålsta HC 5-6 (2-2,2-2,1-2)

Skott: 22-32 (10-13,10-11,2-8)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:18) Olof Hart, 2-0 (08:22) Viktor Fälth, 1-1 (11:26) Joakim Lundqvist, 2-2 (12:59) Gordy Bonnel.
Period 2: 2-3 (20:36) Joakim Lundqvist, 2-4 (23:24) Jonathan Backman, 3-4 (31:39) Jakob Von Sydow, 4-4 (39:34) Gustav Dahlstedt.
Period 3: 5-4 (41:10) Karl Kinch, 5-5 (53:33) Adrian Sjöqvist, 5-6 (57:13) Alexander Tyreskog.

Utvisningar: 10 (2:6:2) – 12 (2:6:4)

Publik: 102

Spelarbetyg BHC:


Joakim Lundqvist


Adrian Sjöqvist


Andreas Karlsson/Erik Ladhe

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar