BHC vann måstematch!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC vände och vann måstematchen i Hockeytrean hemma mot IFK Mariehamn.

Att det gällde mycket i matchen mellan BHC och IFK var påtagligt under de första 20 minuterna med en del tjuriga spelare som ville mycket, men spelet blev lidande.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna tog tidigt ledningen i matchen när Robin Englund gör 0-1 i spel fem mot fyra och det skulle bli mycket i den spelformen i den första perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle kvittera de ledningen i just den spelformen när Joakim Gustafsson gör ett av sin tre mål i matchen när han trycker in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden skulle dock gå till IFK som gör både 1-2 och 1-3 innan perioden var över där BHC såg ganska tröga och sega ut.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart svag period där vi är spända och spelet blir trevande och svagt, medger BHC-tränare Micke Trång.

BHC reducerar ganska omgående i mellanakten när Gustafsson trycker in 2-3 bakom gästernas-keeper Henri Aaltovirta.

Foto: Kent Lundqvist

BHC drar dock på sig en utvisning ganska omgående, men då kliver Tim Ljungberg Kenttämaa fram och gör ett snyggt solo mål vilket betyder 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret lät inte vänta. IFK kan tillsynes ganska billigt floppa in 3-4 från blå där hemmalagets burväktare – Niclas Skoglund, som i övrigt var storspelande, nog inte var helt nöjd med sitt agerande.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle med halva perioden spelad ta över matchen helt och hållet och det skapas tre jättelägen i ett och samma anfall där Ljungberg Kenttämaa, Johan Hellgren och Robert Stenberg har varsin jättechans, men Aaltovirta fredar sitt mål med både skicklighet och en gnutta tur.

Foto: Kent Lundqvist

Tur skulle även BHC ha med 13,55 spelat då Anton Rasmussen får en rensning rakt på sig och med en piruett lyckas slunga pucken i mål till 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kommer matchens snyggaste mål. Det är Johan Hellgren som jobbar in pucken i offensiv zon och mycket läckert serverar Ljungberg Kenttämaa öppet mål med en magisk passning och det var 5-4 när lagen gick till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi höjer oss och gör mer av det vi skall och då ger det resultat, men det är fortsatt för mycket onödiga utvisningar tagna för att jag skall vara helt nöjd, säger Trång.

I den tredje och sist var det inte något snack om saken, BHC var numret större i allt! Efter dryga fyra minuter så drar dock hemmalaget på sig en ny utvisning, men vad gör det när man vinner puck och Ljungberg Kenttämaa kan servera Dennis Von Walden ett bra pass och han styr in 6-4 i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar inte långt tid innan Gustafsson stänger matchen med att bryta in på mål och pilla in 7-4 och innan matchen var slut så fastställer lånet från Avesta – Joakim Häggroth slutresultatet till 8-4 med ett riktigt flipper mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Sköna och viktiga tre poäng där vi verkligen står upp i kampen. Vi kommer bättre in i matchen efter den första perioden och är i långa stunder laget som för matchen med ett bra spel. En rättvis seger och hoppas att det nu kan lossna för oss under resterade av seriespelet, avslutar Trång.

Bålsta HC – IFK Mariehamn 8-4 (1-3,4-1,3-0)

Skott: 28-29 (9-10,9-12,10-7)

Målen,
Period 1: 0-1 (02:34) Robin Englund, 1-1 (05:30) Joakim Gustafsson, 1-2 (09:16) Dominic Ingström, 1-3 (16:35) Niklas Kerwein.
Period 2: 2-3 (21:31) Joakim Gustafsson, 3-3 (26:12) Tim Ljungberg Kenttämaa, 3-4 (28:25) Niklas Kerwein, 4-4 (33:55) Anton Rasmussen, 5-4 (36:01) Tim Ljungberg Kenttämaa.
Period 3: 6-4 (45:54) Dennis Von Walden, 7-4 (48:46) Joakim Gustafsson, 8-4 (52:21) Joakim Häggroth.

PIM: 20 (12:6:2) – 8 (4:0:4)
Publik: 115

Spelarbetyg BHC:


Tim Ljungberg Kenttämaa


Robert Stenberg/Dennis Von Walden


Joakim Gustafsson/Niclas Skoglund


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar