BHC vann en medioker tillställning!

Att Andreas Karlsson gör 5 poäng i sin första match ger mersmak. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC behövde inte vara speciellt bra för att hemmabesegra Spånga IS med 7-4 (2-2,2-2,3-0) i den 13:e omgången av Hockeytvåan.

– Det blev en konstig match, men sett över 60 minuter vinner vi rättvist, konstaterar tränare Fredrik Stenberg.

BHC kom ut starkt och visade ganska omgående upp ett gott mod och bra spel. Det skapades också en hel del chanser där framför allt nyförvärvet Andreas ”Adde” Karlsson omgående visade att takterna sitter i och att han blir en bra tillgång för laget.

Foto: Kent Lundqvist

Med 3,25 spelat kommer förta heta chansen och då är det Robert Olofsson som friställer just Karlsson som avslutar bra men gästernas målvakt – William Widsing räddar. Kort därefter så skulle det ändå ringa då matchens lirare Viktor Brokvist assisterad av Karlsson skrinnar fram och knäpper in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Då tappar BHC konceptet helt i spelet och drar också på sig dubbla utvisningar som såklart kostar, Tim Aronsson kan kvittera till 1-1 med ett kliniskt avslut i spel fem mot tre.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet blir det mycket Spånga och BHC är vilse i pannkakan med sin obefintliga organisation i defensiven. Det är inte backarna som spelar rörigt utan forwards som inte alls hittar rätt och ställer till det gång efter annan. Så från ingenstans så lyckas ändå BHC återta ledningen med 15,15 spelat av matchen, superlöftet – David Sahlin slår en magisk passning som friställer Markus Haglund som kan raka in pucken i öppet mål till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ingen direkt effekt på spelet kan man lugnt såga, efter tre usla försök att dumpa pucken djupt så åker BHC på en spelvändning där man går bort sig i egen zon så att Gustav Bengtson snyggt och prydligt kan ta köksvägen och kvittera till 2-2, ett resultat som känns rättvist i en match som inget av lagen förtjänar att leda.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av mellanakten ser lovande ut där BHC helt plötsligt börjar flytta pucken och åka skridskor, då är gästerna mer eller mindre chanslösa. Hemmalaget återtar också ledningen efter att Jonathan Backman på en spelvändning prickskjutit in 3-2. Direkt efter tekning gör också BHC 4-2, men blir av någon anledning bortdömt?

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett 4-2 mål i varje fall, det var dags för Karlsson att utöka poängskörden! Han tar in pucken framför mål och avslutar bra och på returen håller sig Brokvist framme och trycker in sitt andra mål för kvällen.

Foto: Kent Lundqvist

I det här läget är känslan att matchen tippat över till hemmalaget, men en bedrövlig avslutning på perioden tar gästerna tillbaka in i matchen igen. Med 18:18 gör Tim Baskin ett billigt 3-4 mål och med 9 sekunder kvar av perioden har BHC tekning i offensiv zon och spelar fem mot fyra och lyckas ändå tappa pucken och gästernas Christian Horndahl kan kvittera till 4-4 i sista sekunden av perioden!

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den tredje och sista perioden blir minst sagt usel från båda lagen och det svajar i spelet. Så från ingenstans så kliver han fram igen, Karlsson på mål och returen trycker Brokvist in till 5-4 med 8,28 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir ett förlösande mål för nu höjer BHC tempot och då kommer också 6-4 i spel fem mot fyra där Karlsson gör sin fjärde poäng i matchen då han hittar Adrian Sjöqvist som inte gör något misstag.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer från Karlsson, han fastställer slutresultatet till 7-4 i spel fem mot sex med 59:18 på matchuret och går från matchen med 5 poäng på kontot!

Foto: Kent Lundqvist

Han är otroligt bra som spelare, men också bra och viktig för laget i omklädningsrummet. Det kommer vara en stor tillgång för oss här under den sista delen av säsongen och hur bra kommer han inte bli med ett par träningar till i kroppen, berömmer Stenberg.

Hur upplevde du matchen annars?

Vi blixtrar till stundtals och visar att vi är det bättre laget, men tyvärr så har vi också svackor i matchen som är mindre bra och det måste vi få ordning på, summerar Stenberg.

Andreas Karlsson betonar lagets seger som det viktiga.

– Jag gick på is i torsdags första gången, så med 50 minuter i benen känns det ju lite ringrostig. Såklart jättekul att få spela i grönt och vitt igen. Att göra 5 poäng i första matchen är såklart kul, men viktigast var att vi vann.

 

Bålsta HC – Spånga IS 7-4 (2-2,2-2,3-0)

Skott: 46-32 (10-14,15-11,21-7)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:31) Viktor Brokvist, 1-1 (08:58) Tim Aronsson, 2-1 (15:15) Marcus Haglund, 2-2 (16:56) Gustav Bengtson
Period 2: 3-2 (29:25) Jonathan Backman, 4-2 (33:46) Viktor Brokvist, 4-3 (38:18) Tim Baskin, 4-4 (39:59) Christian Horndhal.
Period 3: 5-4 (48:20) Viktor Brokvist, 6-4 (54:24) Adrian Sjöqvist, 7-4 (59:18) Andreas Karlsson.

Utvisningar: 10 (4:2:4) – 26 (2:14:10)

Publik: 110

Spelarbetyg BHC:


Viktor Brokvist


David Sahlin


Andreas Karlsson/Robert Olofsson

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar