BHC tog viktiga och sköna poäng i Allettan!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC J20 gjorde insatsen hemma mot IFK Österåker och vann med 5-2 (2-0,0-0,3-2) men prestationen lämnade en hel del att önska.

Vi hade inför matchen fokus på arbetsinsatsen som sviktat den sista tiden och killarna svarade upp bra tycker jag i den här matchen, säger tränare Olle Öhrqvist.

Det var också BHC som omgående tog kommandot i matchen, men kanske var laget en smula överhettade för det här med kollektivt spel och flytta pucken inom laget var obefintligt. Hemmalaget blixtrade dock till stundtals som under en minut i mitten av perioden då Michael Wizén trycker in en retur till 1-0 i spel fem mot fyra och knappa minuten senare så jobbar BHC fast pucken i offensiv zon och Rasmus Martelius tar sig in i skottsektorn och gör 2-0.

Där var det slut på det roliga i dryga 40 minuter av matchen. Spelet som BHC levererar är minst sagt krampaktigt och obefintligt som lagspel, det transporteras och tappas puckar i parti och minut.

– Ja, det blev ganska kladdigt i långa stunder av matchen, medger Olle.

I mellanakten är det gästerna som dominerar spelet stort och att hemmalaget kommer undan med 0-0 kan man tacka sin duktige målvakt – William Robertsson för då han svarade för en hel räcka klassräddningar.

– Ja, det är kul för honom då han varit bra ett tag nu, berömmer Olle.

Inledningen av den tredje perioden är den samma som mellanakten, stor dominans av gästerna som också rättvist reducerar till 1-2 ganska omgående genom Tibor Hujsa. BHC får sedan chansen att komma tillbaka då gästerna åker å en utvisning, men det lyckas spelarna inte med. Istället så åker BHC på en spelvändning med 8 minuter kvar av matchen där kämpen Dominik Basek störtar fram från sin backplats och kvitterar till 2-2.

Det blev som en väckarklocka för BHC som skakar liv i det kollektiva spelet och får helt plötsligt tag i matchen igen, det ser nu ut som spel fem mot fyra fast det är spel fem mot fem, BHC parkerar och trycker på för ett avgörande. Det skulle komma, på mindre än en minut gör Anders Malmqvist 3-2 och Erik Pettersson 4-2. David Rosen kan sedan fastställa slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

Det var en skön seger och viktiga poäng, vi vill vinna matcher och det här kanske kan vara starten på en bra avslutning av säsongen, vi har inte givit upp playoff platsen, avslutar Olle.

Bålsta HC – IFK Österåker 5-2 (2-0,0-0,3-2)

Skott: 34-32 (13-6,11-14,10-12)

Målskyttar BHC: Rasmus Martelius , Michael Wisén, Anders Malmqvist, David Rosen.

Utvisningar: 4 (2:2:0) – 20 (2:2:12)

Publik: 37

Spelarbetyg BHC:
William Robertsson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar