BHC tog poäng med mersmak!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC tog poäng hemma i Bålsta Ishall mot Järfälla HC efter en ny bra insats.

– Det var trots allt skönt att vi fick med oss något i den här gången, konstaterar BHC-tränaren Linus Lennerup.

Det skulle komma att bli en jämn kamp rakt igenom när BHC tog emot JHC på hemma is. Man får dock lite av en mardrömsstart på matchen där man tappar puck i mittzon och JHC kan ställa om och göra 0-1 genom William Brunberg redan efter 1,42 spelat.

BHC skulle dock komma tillbaka och med dryga halvaperioden spelad så vänder spelet snabbt och Marcus Haglund hittar Johan Hellgren som med en bra backhand kan kvitterar till 1-1. Det skulle komma mer. BHC hittar en bra utgång ur egen zon och blixtrar till med ett bländande uppspel där Jonathan Backman och Johan Andersson står för uppbyggnaden och Sebastian Thorslund avslutar kliniskt och vi har 2-1.

Den glädjen blir dock kortvarig. Pucken på väg över hela isen och det är 50-50 om det skall vara icing och med två spelare jagandes för att hinna först så borde domartrion blåsa icing. Är väl därför regeln ändrades, för att förhindra otäcka skador vid sådan här tillfällen? Nej istället släpper man spelet och JHC spelaren får ett fel skär framför BHC spelaren Ryan Mac Millan med utvisning som efterföljd för Boarding.  Gästernas Marcus Green kvitterar till 2-2 på det efterföljande fem mot fyra spelet och assist kan ingen annan än domare Jonny Bergström få.

– En helt okey period av oss efter en trevande inledning och är på väg in i matchen efter 20 spelade minuter, menar Linus.

Det kan man lugnt säga för i mellanakten så är det efter en böljande inledning BHC som får ett bra grepp om händelserna. Hemmalaget trycker ned JHC i knät på sin egen burväktare – Adam Johansson och efter en rungande stolpträff av Joakim Lundqvist tvingas en vilt viftande coach – Christer Westerlund ta en timeout för att reda ut begreppen.

Det hjälpte föga för innan perioden var slut så har BHC gjort 3-2 efter ett fullständigt bländade fem mot fyra spel där Jerry Karlsson dunkat in pucken bakom en chanslös Johansson.

– Klart bra period av oss, men vi har tyvärr svårt att få puckarna på mål trots det stora spelövertaget, medger Linus.

Den tredje och sista perioden startar hemmalaget bra och Johan Andersson friställer Jonathan Backlund i slottet, men avslutet går över. Istället så kan JHC ställa om och kvitterar till 3-3 genom Mårten Ekström efter en sur sargretur.

BHC skulle dock återta ledning efter ett nytt bra powerplay där Karlsson på nytt kan skicka in en projektil till 4-3 efter bra förarbete av Lundqvist och Johansson. BHC radar sedan upp bra chanser att stänga matchen. Johan Hellgren har en klocka i stolpen och Johan Lager har ett friläge som han missar. Istället är det JHC som efektivt kan pilla in 4-4 på en retur av Ekström vilket gör att matchen går till övertid.

På övertiden är det oavkortat JHC som skapar och ligger närmast ett avgörande, men det skulle komma att krävas straffar för att avgöra kampen och dör ör gästerna starkast och får med sig bonuspoängen.

– En bra match, men vi är tyvärr ganska virriga i spelet utan puck i egen zon och det kostar oss två poäng. VI har spelat bra och att vi bara tagit två poäng på fem omgångar är för lite sett till spelet, summerar Linus.

Bålsta HC – Järfälla HC 4-5 (2-2,1-0,1-2,0-0,0-1)

Skott: 21-45 (10-14,4-13,6-12,1-5,0-1)

Mål,
P1: 0-1 (01:42) William Brunberg, 1-1 (10:01) Johan Hellgren, 2-1 (16:10) Sebastian Thorslund, 2-2 (17:14) Marcus Green.
P2: 3-2 (38:59) Jerry Karlsson.
P3: 3-3 (45:58) Mårten Ekström, 4-3 (47:44) Jerry Karlsson, 4-4 (55:49) Mårten Ekström.
GWS: 4-5 Marcus Green.

PIM: 8 (4:0:2:2:0) – 8 (0:4:4:0:0)
Publik: 101

Spelarbetyg BHC:


Jerry Karlsson


Johan Lager/Jonathan Backman


Robert Stenberg/Johan Hellgren

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar