BHC räckte inte till hemma mot GTIK.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC räckte helt enkelt inte till när Göta Tranebergs IK kom på besök i Hockeytvåans 10:e omgång.

– Det var trist att det skulle sluta som det gjorde och det är utvisningarna som kostar ikväll, konstaterar BHC-tränaren Linus Lennerup.

Det här blev en match där GT fick gälla som storfavoriter, men det visade man inte alls i den första perioden som blev helt jämn.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett böljande spel och matchens första mål kommer ur egentligen ingenting och sorterar under tillfällighet, men påpassligt av den före detta BHC spelaren Adrian Sjöqvist som styr in en puck som är kastad mot mål till 0-1 med dryga halva den första perioden spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev också det enda målet i perioden som lovade gott för hemmalaget.

– Ja det var en helt okey period där vi jobbar bra över stora ytor och målet kan vi inte försvara not, det är mål som man får acceptera, menar Lennerup.

Mellanaktens första halva påminner mycket om den första perioden, men GT har flyttat fram i sina positioner och vaskar fram ett par riktigt heta chanser där hemmakeepern – Richard Mutze får visa varför han är en av de absolut bästa i serien med flertalet högoktaniga räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

När det är spelat knappt sex minuter så får BHC chansen att kvittera då gästernas Pontus Hedman drar på sig en utvisning. Det blir dock inget med det då spelarna inte alls underordnar sig det som krävs som lag utan ser till att dribbla, dribbla och dribbla till man tappar pucken. David Rosen har en nästan-chans skall vi nämna för det är det enda hemmalaget har i perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Kort efter den utvisningen så kommer i stället 0-2. Det är återigen på en styrning och denna gång är det på en hemmaspelare, men målet tillskrivs Simon Liljegren.

Foto: Kent Lundqvist

Stor dominans nu för GT, men Mutze fortsätter att rädda och rädda. Det skulle dock inte hålla hela vägen för med 2,30 kvar att spela av perioden lyckas gästernas Conrad Herrström gör 0-3 i spel fem mot fyra. Skott en 2-19 beskriver perioden mycket bra.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden är bra för hemmalaget under knappa tre fjärdedelar och man har också en jättechans att ta sig in i matchen där Dennis Von Walden friställer Marcus Haglund som med öppet mål inte får ordning på avslutet.

BHC viker ned sig!
Med 14,37 spelat är matchen över då Conrad Herrström gör 0-4 i spel fem mot tre och tre minuter senare är det 0-7. BHC får chansen i slutskedet att spräcka nollan då man tilldöms en straff som Kim Johansson slår, men gästernas burväktare – Filip Schlyter räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Det får inte gå till så, dundrar Lennerup efter slutsignalen. Det är inte okey alls. Vi gör en del som är bra där ute, men det kortare perioderna som vi går ned oss kostar och framför allt utvisningarna. V får ta nya tag och komma igen.

Bålsta HC – Göta Tranebergs IK 0-7 (0-1,0-2,0-4)

Skott: 18-46 (6-14,2-19,10-13)

Period 1: 0-1 (10:27) Adrian Sjöqvist.
Period 2: 0-2 (29:55) Simon Liljegren, 0-3 (37:30) Conrad Herrström.
Period 3: 0-4 (54:37) Conrad Herrström, 0-5 (55:02) Sebastian Båvensjö, 0-6 (56:22) Gustav Ekstrand, 0-7 (57:37) Pontus Hedman.

PIM: 39 (4:29:6) – 8 (4:4:2)
Publik: ?

Spelarbetyg BHC:


Richard Mutze


Dennis Von Walden


Sebastian Thorslund

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar