BHC på väg mot en ny säsong i Hockeytvåan.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC som kvalade sig kvar i Hockeytvåan har kommit en bit med sitt bygge av truppen inför kommande säsong.

Klubben har gjort klart med en ny tränare och säkrat upp 8 spelare i A-lagstruppen så här långt. Ny A-lagstränare är på plats i form av  Linus Lennerup, senast huvudtränare för Sollentuna J18 i två säsonger. Linus har trots sin unga ålder hunnit med en hel del uppdrag i framför allt Arlanda Wings organisation och de senaste säsongerna i Sollentuna. Han har också hunnit med att utbilda sig inom Svenska Ishockeyförbundets regi och gått på Idrottsfolkhögskola Tränarlinjen på Bosön 2014-2016.

– Från vår sida känns det väldigt spännande att påbörja en ny resa med Linus och vårt mål tillsammans är att den ska fortgå ett antal säsonger framöver, säger man på klubbens hemsida.

Arbetet med att forma truppen inför säsongen har påbörjats sedan tidigare och har intensifierats nu när Linus är ombord. Först klar blev Joakim Lundqvist som gör sin fjärde säsong med klubben och laget.

Foto: Kent Lundqvist

– Med sin rutin och karaktär är han viktig del för oss, både på isen och utanför, och hans ledaregenskaper är ovärderliga, säger tränare Linus.

BHC har även gjort klart med:
Johan Lager som är en fysiskt spelande back, spelade i BHC förra säsongen.
Marcus Haglund förlänger sitt kontrakt för en andra säsong i den gröna dressen. Marcus fick kämpa med skador i början av förra säsongen.
Dennis von Walden har valt att komma hem till Bålsta igen efter att ha avslutat förra säsongen i Wings. En ung talang som kommer tillföra massor i det offensiva spelet.
David Sahlin är en back från det egna juniorledet.
Simon Lundberg är en även han en back från det egna juniorledet.

Foto: Kent Lundqvist

Igår gjorde BHC även klart med en mycket viktig pusselbit då man signade Jonathan Backman. En spelare med en fantastisk speluppfattning och spelintelligens. Är en nyttospelare både i det offensiva & defensiva.

 

Lämna ett svar