BHC öppnade säsongen svagt?

Oförmågan att göra mål fällde BHC. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC slarvade bort premiären i Hockeytvåan hemma mot FOC Farsta som artigt bjöds på fyra av fem mål.

– Det var mycket som inte riktigt stämde iden här matchen, tror nervositeten hos dem unga tog överhand, säger BHC-tränaren Linus Lennerup.

Det blev lite av en chockstart för BHC i den första perioden då man blir ganska mycket för offensiva, tappar puck och Farsta kan kontra in 0-1 genom Viktor Härstam.

Foto: Kent Lundqvist

BHC agerar sedan osäkert och nervöst vilket gör att det blir en flängig matchbild med mycket oprovocerat pucktapp på känsliga ställen. Med 3,24 spelat så blixtrar BHC till! Isac Sundqvist hittar en fristående Sebastian Thorslund bakom mål och han tar köksvägen och kvitterar till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC trycker sedan på med bra och fantasifullt spel i offensiv zon, men gästernas målvakt – Robin Gustafsson svarar för en räcka parader. Istället så får gästerna chansen att spela fem mot fyra och då ringer det. Ett svagt agerande av hemmalaget ger Marcus Henriksson ett friläge mitt i slottet, avslutet blir en myra som ändå slinker in via stolpen till 1-2. BHC tappar spelet samt den kollektiva organisationen och det straffar Farsta omgående med att även göra 1-3 genom Rikard Flodin.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skapar mängder av chanser att ta sig tillbaka i matchen, men Gustafsson håller hemmalaget kvar på 1 mål i perioden. Räddningen med dryga minuten kvar när Dennis Von Walden friställer Johan Andersson håller absoluta världsklass!

Foto: Kent Lundqvist

– Tyvärr så ger vi bort ett par mål i perioden och sätter inte våra egna chanser, medger Linus.

I mellanakten så får BHC en bra start och kan reducera till 2-3 i spel fem mot fyra. Von Walden tar skott från blå och framför mål styr Kim Johansson in pucken bakom Gustafsson.

Foto: Kent Lundqvist

Ett mål som borde ge ett positivt energipåslag, men istället fungerar det som någon form av sömnmedel. BHC slocknar helt och gästerna får ned tempot på hemmalaget vilket passar dem som handen i handsken.

Foto: Kent Lundqvist

Med 8,50 spelat så bjuder BHC Farstas Marc Lindh på ett friläge efter ett katastrofbyte av hemmalaget och då är det 2-4 på tavlan. Då byter BHC målvakt. Max Petré ut och Rickard Mutze in. Det blir ingen väckarklocka för BHC som innan perioden är slut får gästernas William Otter göra 2-5.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blir det mindre dåligt för hemmalaget, bra är det inte. Det blir en ganska identitetslös period med få kvalificerade chanser.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har den bästa och det redan efter 2,43 då man borde skapat darr i matchen och målat. Marcus Haglund ger Andersson ett nytt fantastiskt läge, men Gustafsson gör en ny fantastisk räddning och matchen slutar 2-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, ha var ändå det som avgör den här matchen. Tycker vi för matchen men spelar naivt därute och tar som sagt inte vara på våra chanser, det gjorde Farsta. Vi har en del att jobba vidare med defensivt medans det offensiva var ett klart fall framåt, summerar BHC-tränaren

Bålsta HC – FOC Farsta 2-5 (1-3,1-2,0-0)

Skott: 32-36 (15-11,7-14,10-11)

Period 1: 0-1 (01:10) Viktor Härstam, 1-1 (03:24) Sebastian Thorslund, 1-2 (08:32) Marcus Henriksson, 1-3 (09:27) Rikard Flodin.
Period 2: 2-3 (26:14) Kim Johansson, 2-4 (28:50) Marc Lindh, 2-5 (38:18) William Otter.
Period 3: X

Utvisningar: 2×2 min – 4×2 min
Publik: 88

Spelarbetyg BHC:

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar