BHC gav bra svar!

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: Bålsta HC påvisade gryende form när man fortsatte matchandet inför en ny säsong i div.3 borta mot div.2 laget Rimbo IF.

– En match vi kan ta med oss mycket från. Först och främst vinst mot ett div.2 motstånd, att vi klarar av boxplay 4 mot 5 i 14 minuter och 3 mot 5 i 2 minuter. Endast 1 insläppt där och då är det vi själva som inte är tillräckligt ödmjuka i boxen och ger bort pucken, berättar BHCs Jörgen Svahn

Det var hemmalaget RIF som öppnade målskyttet i matchen, men BHC skulle komma tillbaka och kvittera den ledningen innan första perioden var över. Det är Viktor Lindberg som på en straff gör 1-1. I mellanakten är det helt jämnt och det är fortsatt lika läge 1 inför den tredje och sista perioden.

– I spel 5 mot 5 är vi stråt vassare, vi håller en högre fart och pressar stundtals bra mot deras mål.

Det skulle också ge resultat i sista perioden. Redan 2,23 in i perioden så håller sig Tim Ljungberg Kenttämaa framme och rakar in 1-2. Nu blev det fart på BHC som med dryga 10 minuter spelat av den sista perioden utökar sin ledning. Det är nyförvärvet Alex Öberg som för andra matchen i rad hittar målet som betyder 1-3. Kort därefter så punkterar BHC matchen när hemvändare Benjamin Edberg Mäkinen skickar in 1-4.  Innan matchen är slut så kan RIF tröstmåla och fastställa resultatet till 2-4.

– Jag vill lyfta hela laget, alla jobbar hårt och för varann vilket känns väldigt bra så här tidigt på säsongen. Nu har även alla 3 målvakter stått varsin match och alla gör det bra och håller över 90 i räddningsprocent. Detta kommer hjälpa oss i år och skapa konkurrens samt utveckling hos dem.

En bra seger mot ett kvalificerat motstånd, men Svahn ser förbättringspunkter i spelet.

– Vi måste jobba mer på att ta pucken mot mål, 20 skott på 3 perioder är inte godkänt och där måste vi bli bättre. Sen måste vi bli lite kyligare och inte dra på oss massa utvisningar om vi ska slåss om en plats i div.2. Det funkade mot RIF, men gör vi det i serien så lär vi bli straffade, avslutar Svahn.

Rimbo IF – Bålsta HC 2-4 (1-1,0-0,1-3)

Målen BHC, 1-1 (17:55) Viktor Lundberg, 1-2 (42:23) Tim Ljungberg Kenttämaa, 1-3 (51:15) Alex Öberg, 1-4 (56:24) Benjamin Edberg Mäkinen.

Skott: 21-20
PIM: 10-39

Lämna ett svar