BHC gav bort poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC stod inte alls att känna igen när laget föll hemma mot nästjumbon Sudrets HC.

– Vi är inte på plats och gör inte jobbet till 100 % och då vinner vi inga matcher, visst vi har 10 spelare borta med skador och sjukdomar, men vi skall vinna den här matchen ändå, menar en besviken BHC-tränare Linus Lennerup.

Så var det och det kostade också en rejäl uppförsbacke i den första perioden där BHC ger bort det mesta av matchen. Trots två chanser att ta ledningen i spel fem mot fyra så slutar det två gånger med att man istället drar på sig en egen utvisning och släpper in både 0-1 och 0-2 på samma sätt.

I mellanakten så är det bara hemmalaget under de första 7 minuterna, men desperationen och den där skärpan i det sista momentet när man har skapat en jättesituation att skapa målchans var inte på plats. Istället får Sudret göra ett billigt 0-3 med 8,30 spelat.

BHC byter målvakt med 13:52 spelat och in kommer David Forsberg och han får ett varmt välkomnande av gästernas Andreas Blomqvist som ganska omgående gör 0-4 på en kontring. BHC skulle blixtra till i slutskedet av perioden och visar hur man skulle ha spelat i 60 minuter då man är desperata och håller kvalité i det avgörande momentet. Robert Stenberg kastar pucken på mål och Joakim Lundqvist sluggar in returen i högen av spelare till 1-4.

I den tredje perioden får man med sig energin av målet och reducerar på nytt genom Sebastian Thorslund som tar avslut med trafik framför gästernas keeper – Andreas Hansson. Det hjälpte föga för BHC klarar inte av att hålla den nivån och då avgör Sudrets Andreas Blomqvist i spel fem mot fyra då han bokstavligen trycker in 2-5.

– Ja det är powerplay och boxplay som avgör den här matchen där vi inte ll håller nivå. Vi släpper tre av fem i den spelformen. Det i kombination att vi inte gör jobbet i 60 minuter kostar oss segern för vi är det bättre laget om man ser till spelet, summerar Lennerup.

Bålsta HC – Sudrets HC 2-5 (0-2,1-2,1-1)

Skott: 33-26 (12-9,12-9,9-8)

Målskyttar BHC: Joakim Lundqvist, Sebastian Thorslund.

PIM: 8 (4:0:4) – 10 (6:0:4)
Publik: 89

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar