BHC fortsatt obesegrade.

Foto: Kent Lundqvist

Hockeytrean: Bålsta HC är fortsatt obesegrade och tabelletta efter en komfortabel seger hemma mot tabellsexan Sala HK.

– Det var ingen jättebra match sett över 60 minuter, men vi kontrollerade den och vann rättvist, säger BHC-tränaren Jörgen Svahn.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen öppnade i ett rasande tempo och redan efter 1 minut så har gästernas Nicolas Ridderstam ett friläge som hemmakeepern – Albin Åhrström räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är det hemmalagets Viktor Lundberg som har ett fritt läge, men gästernas burväktare – Rasmus Nilsson räddar han också.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så bedarrar matchen och det börjar i stället regna in utvisningar. Som vanligt i inledningen av säsongen så är det petigt värre i bedömningarna ,vilket rycker sönder matchen. Med 6,37 spelat så gör gästerna 0-1 i spel fem mot fyra genom Oskar Thell efter bra spel av gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle komma tillbaka och kvittera med knappa halva perioden spelad. Det är Tim Ljungberg Kenttämaa som snyggt sätter pucken till Dennis Von Walden och det var 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC åker ganska omgående på en utvisning, men då kontrar hemmalaget in ledningsmålet när Ljungberg Kenttämaa hittar Alexander Öberg som skickar in en projektil till 2-1 bakom en chanslös Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan trots mängder av chanser åt båda hållen där två bra målvakter och målramen håller siffrorna nere.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra period av oss. Det är slarvigt och v jobbar inte klart någonstans på isen. Vi skall vara glada för att vi är i ledningen där Albin hjälper oss stort.

I mellanakten skulle BHC samla ihop sig och börja uppträda som ett lag och då kom också utdelningen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi sa tillvarandra i periodvilan att vi behövde gå ut och spela som vi skall och det gjorde killarna.

Med 4,26 spelat så svarar Von Walden för en puckstöld och det blir en spelvändning där Felix Herlin friställer Joakim Gustafsson som är klinisk i avslutet när han trycker upp pucken i taket till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

30 sekunder senare så är det Ljungberg Kenttämaa som hittar Viktor Lundberg på bortre stolpen och han trycker in 4-1 bakom en överspelad Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det rena rama bombardemanget mot Nilsson som storspelar med ett par högoktaniga räddningar och han har också målramen på sin sida då pucken två gånger om tar i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 12,28 spelat kunde inte ens Nilsson rädda gästerna från ett baklängesmål. Det krävdes dock en SHK klubba för att överlista honom när Joakim Lundqvist slänger in pucken framför mål och den styrs av egen spelare i mål till 5-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC var inte nöjda och gick för mer och det skulle komma mer. 6-1 gör Joakim Gustafsson efter en soloprestation och 7-1 gör Oskar Renefalk på en målvaktsretur.

Foto: Kent Lundqvist

Innan periodvilan skulle dock gästerna tröstmåla. Det var Simon Gunnarsson som i slottet kunde knäppa in reduceringen till 2-7 efter slarv av BHC i egen zon.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra period av oss. Vi höjer oss till den nivå vi skall vara på och då kommer också utdelningen.

Den tredje och sista perioden skulle också gå till hemmalaget som dock slår av en hel del på tempot och blir lite väl sugna på solo prestationer. Det sänker kvalitén på matchen avsevärt.

Foto: Kent Lundqvist

BHC spelar av perioden och kontrollerar händelserna. Det skulle falla två mål i perioden och det är hemmalaget som gör båda. Först är det Von Walden som gör ett strålande förarbetet och hittar Anton Karls som gör 8-2.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan, I slutskedet av matchen, när SHK lite trist jagar hårda tacklingar så straffar Benjamin Edberg Mäkinen det beteendet med att runda två jägare och snyggt servera Von Walden pucken och han fastställer slutresultatet till 9-2.

Foto: Kent Lundqvist

– En hygglig period, inte mer. Vi spelar av den sista perioden, men är inte på den nivån vi höll i mellanperioden. Kan förstå att det är svårt för spelarna när matchen är klar inför sista. Skönt att vi tar tre poäng och fortsatt är obesegrade, det tar vi med oss till kommande uppgifter, avslutar BHC-tränaren.

Bålsta HC – Sala HK 9-2 (2-1,5-1,2-0)

Skott: 39-24 (9-11,16-5,14-8)

Period 1: 0-1 (06:37) Oskar Thell, 1-1 (09:43) Dennis Von Walden, 2-1 (11:35) Alexander Öberg.
Period 2: 3-1 (24:26) Joakim Gustafsson, 4-1 (25:04) Viktor Lundberg, 5-1 (32:28) Joakim Lundqvist. 6-1 (35:20) Joakim Gustafsson, 7-1 (36:18) Oskar Renefalk, 7-2 (37:08) Simon Gunnarsson.
Period 3: 8-2 (49:15) Anton Karls, 9-2 (59:25) Dennis Von Walden.

PIM: 16 (8:2:6:) – 16 (6:6:4)

Spelarbetyg BHC:


Viktor Lundberg


Jerry Karlsson/Dennis Von Walden


Felix Herlin/Albin Åhrström

Lämna ett svar