BHC förlorade!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC förlorade verkligen matchen hemma mot Tumba i Hockeytvåans 9:e omgång och är nu med ena skridskon i div.3.

– Ja, det är inte Tumba som vinner utan det är vi som förlorar, medger BHC-tränaren Linus Lennerup.

Tumba tabellfemma och BHC tabelljumbo, det tror jag ingen i Bålsta Ishall kunnat gissa när man såg lagen spela. Det var två lika dåliga lag på isen i den första perioden där BHC bjuder på två mål.

Foto: Kent Lundqvist

0-1 efter ett hemmalagets backar var mer än lovligt förvirrade i egen zon och 0-2 är minst sagt bedrövligt. I spel fem mot fyra slår man en Indianare rakt i famnen på Jesper Skogström som kan överlista en utlämnad hemmakeeper – David Forsberg.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en otroligt sömnig period av oss och det för bara inte se ut så här med tanke på hur det ser ut i tabellen, dundrar Lennerup.

BHC kommer ut starkt i den andra perioden och radar upp chanser att reducera, men avsluten håller inte samma klass som spelet. Istället så drar man på sig en utvisning som kostar 0-3 med 8,33 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fortsätter dock att spela bra i det här skedet och det blir tjurigt i Tumba som drar på sig en hel hög med utvisningar. Det skulle komma att kosta. I svansen på en av dem så gör Robert Stenberg 1-3 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter att regna in utvisningar på Tumba som får spela tre mot fem och då gör Jerry Karlsson 2-3 och det är match igen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC får fortsatt spela powerplay och ligger på för en kvittering. Då kommer ett matchavgörande. Tumbas Calle Ekfeldt gör 2-4 i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

– Det får bara inte hända, vi har dem i brygga när det sker och det fäller ett stort avgörande för utgången av matchen, konstaterar en besviken Lennerup.

Visst BHC jagar förnyad kontakt i den tredje perioden, men det som behövs finns inte och istället kan Tumba göra både 2-5 & 2-6 innan Johan Hellgren fastställer slutresultatet till 3-6.

Foto: Kent Lundqvist

– Det ser inte bra ut just nu och vi hade och borde verkligen vunnit den här matchen. Vi ger bort för mycket sett över 60 minuter och det håller inte. Hoppet lever fortsatt om nytt kontrakt, men då behöver vi vinna minst fem matcher av de sju som återstår, tufft, men inte omöjligt. Det som krävs är en seger så vi tar oss över tröskeln, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – IFK Tumba 3-6 (0-2,2-2,1-2)

Skott: 47-45 (16-18,13-14,18-13)

Målskyttar BHC: Robert Stenberg, Jerry Karlsson.

PIM: 62 (0:4:58) – 75 (4:38:33)
Publik: 65

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar