BHC föll tungt!

Foto:Kent Lundqvist

Bålsta HC föll trots stort spelövertag hemma i Hockeytvåan mot Flemingsbergs IK.

– Vi har ju den här matchen och borde vinna sett till matchbilden över 60 minuter, konstaterar en besviken BHC-tränaren Linus Lennerup.

Det är lätt att förstå då BHC är det laget som för matchen egentligen från start till mot ett FIK som var effektiva. I den första perioden är det BHC som startar matchen bäst och vaskar också fram ett par vassa chanser att ta ledningen, men i stället så är det gästernas Tobias Saarimaa som billigt får göra 0-1 med dryga 13 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

En olycka kommer sällan ensam och så även nu, BHC drar på sig en utvisning ganska omgående och då gör Victor Wallin Bondesson 0-2 och det var uppförsbacke för BHC.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra start på matchen av oss, men vi tappar lite i slutet av perioden efter baklängesmålen, konstaterar Lennerup.

Mellanakten går inledningsvis till FIK som har ett jätteläge att göra 0-3 med 4,40 spelat då hemmalagets burväktare – Max Petré räddar ett friläge från Rickard Bobäck. Efter det så gnager sig BHC tillbaka in i matchen igen och tar över.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skapar också en hel del chanser att reducera. Med 7,40 spelat är Joakim Lundqvist friställd framför mål men lyfter pucken över.

Foto: Kent Lundqvist

Med 14:40 spelat av perioden får BHC en fribiljett in i matchen igen då gästerna drar på sig en dubbelutvisning och då trycker Johan Lager iväg ett tyst skott från blå som Johan Andersson snyggt styr upp i taket bakom gästernas keeper – Robin Elfvengren till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden får BHC en jätte möjlighet att kvittera då man får chansen att spela fem mot tre i en minut, men den slarvar man bort då man knappt tar sig in i offensiv zon?

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje perioden går helt och hållet till hemmalaget som nu pumpar på för en kvittering mot ett FIK som ser mer än lovligt tröttkörda ut. Det skapas och chanser men det skulle dröja till den 14:e matchminuten. EN bra offensiv tekning hamnar hos David Sahlin som trycker in pucken till 2-2 med ett vasst och bar avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Just det saknades i hemmalaget under den avslutande delen av ordinarie matchtid då FIK gick på knäna och BHC borde ha avgjort. I stället går matchen till overtime och FIK kan avgöra i spel fyra mot tre där Jonas Asp-Kulo blir matchvinnare för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det är ineffektiviteten som fäller oss i den här matchen. Vi gör mycket som är bra därute som ett lag i dag, men vi sätter ju inte våra chanser. Trots den här sura förlusten var det ett fall framåt och vi studsar tillbaka från förra omgången på ett bra sätt och kan ta med oss mycket bra från den här matchen i fortsättningen, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – Flemingsbergs IK 2-3 (0-2,1-0,1-0,0-1)

Skott: 27-27 (7-11,7-10,13-5,0-1)

Period 1: 0-1 (13:06) Tobias Saarimaa, 2-0 (15:12) Victor Wallin Bondesson.
Period 2: 1-2 (36:02) Johan Andersson.
Period 3: 2-2 (53:47) David Sahlin.
Period 4: 2-3 (61:47) Jonas Asp-Kulo.

PIM: 10 (2:4:2:2) – 16 (4:6:6:0)

Publik: 94


Övriga matcher & tabell >>>

One Response to BHC föll tungt!

Lämna ett svar