BHC föll med flaggan i topp!

Kim Johansson målskytt mot Rimbo. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC svarade för en bra insats i Hockeytvåans 12:e omgång där man pressade tabellfyra Rimbo IF som kom undan med hjärtat i halsgropen.

BHC studsade verkligen tillbaka och visade att man är på rätt väg i sin utveckling när man på hemmais pressade tabellfyran Rimbo.

– Vi är under konstant utveckling och har siktet inställt på fortsättningsserien och detta var ett kvitto på att vi är på rätt väg, medger BHC-tränaren Linus Lennerup.

Ganska omgående så visade BHC att man var på plats för att tävla om poäng iden här matchen. Och efter bra spel av hemmalaget så tvingas gästerna, som hamnade en smula på efterkälken, att dra påsig dubbla utvisningar som blev kostsamt. I spel fem mot tre så hittar Joakim Lundqvist fram med ett bra pass till en fristående Sebastian Thorslund som rakar in 1-0 i öppen kasse.

Det är sedan mycket nära att Marcus Haglund kan göra 2-0 i det efterföljande fem mot fyra spelet, men med öppet mål får han ingen ordning på avslutet. BHC har sedan även en jättechans att utöka sin ledning då gästernas slarvar i egen zon och bjuder Isac Sundqvist på ett friläge, men avslutet räddas av gästernas burväktare för kvällen – Martin Olsson.

Gästerna har tre chanser att kvitterar hemmalagets ledning i spel fem mot fyra, men vi kan konstatera att gästerna inte alls får till det mot ett bra boxplay av BHC och strålande målvakt i Richard Mutze.

– Vi borde kanske gjort något mål till i perioden där 1-0 känns lite i underkant. Vi är fortsatt bra i boxplay, men det är för många utvisningar för att jag skall vara nöjd, menar Lennerup.

Mellanaktens inledning går klart till BHC som har en puck i ribban av Johan Andersson som ganska omgående också har ett fritt läge i slottet som Olsson räddar. Spelet vänder och med en tursam sarg-studs så kan istället Rimbos Timothy Avegård kvittera till 1-1.

BHC vaskar sedan fram ytterligare en vass målchans där Kim Johansson styr en puck bra framför mål, men Olsson gör en strålande reflexräddning. Spelet vänder och Rimbo får ned pucken djupt på hemmalaget som med en bedrövlig Indianare ger bort 1-2.

Hemmalaget skakar av sig den bedrövelsen och avslutar perioden mycket starkt och sätter ett sådant elakt tryck på Rimbo som tappar all orientering i sitt spel så tränare Mattias Lundblad tvingas att ta en timeout för att komma undan med 1-2 efter två spelade perioder.

– Det är lite trist att vi skall slarva som vi gör vid båda deras mål i perioden som annars var bra av oss, medger Lennerup.

Redan efter 2 minuter spelat av den tredje och sista perioden tvingas BHC spelaren Ryan Mac Millan lämna isen med skada och det är såklart ett stort defensivt avbräck för hemmalaget. Det får konsekvenser då man inte alls har ordning på defensiven med 4,25 spelat. Rimbos Jacob Aronsson göra 1-3 ur egentligen ingenting.

BHC skulle jobba sig tillbaka i matchen och med dryga sex minuter kvar att spela får vi se matchens prestation signerad Dennis Von Walden. Puck-stöld vid egen blå linje och avancemang upp i offensiv zon och med ett maskerat och bra avslut får han iväg en projektil så det bara klingar till i krysset bakom Olsson till 2-3.

Rimbo skulle dock återigen bjudas på ett mål. Trevande spel med puck i egen zon kostar 2-4 där Joakim Juhlin kan styra in pucken bakom en chanslös Richard Mutze i BHC kassen. Återigen kommer BHC tillbaka med en god portion moral och tävlings vilja. Med 1,29 kvar av matchen och spel sex mot fem bjuder Rimbo tillbaka och Kim Johansson kan lägga in 3-4 i öppet mål.

Trots uppoffrande spel och ett vasst skott i slutsekunderna som såg ut att vara på väg i mål men tar på egen spelare framför målet kommer Rimbo undan med hjärtat i halsgropen.

– En mycket bra match av oss där jag tycker vi är värda poäng. Vi tävlar bra i 60 minuter och det är små marginaler som avgör, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – Rimbo IF 3-4 (1-0,0-2,2-2)

Skott: 26-39 (6-11,11-10,9-18)

Period 1: 1-0 (09:15) Sebastian Thorslund.
Period 2: 1-1 (22:44) Timothy Avegård, 1-2 (27:11) Karl Pettersson.
Period 3: 1-3 (44:25) Jacob Aronsson, 2-3 (53:43) Dennis Von Walden, 2-4 (56:21) Joakim Juhlin, 3-4 (58:31) Kim Johansson.

PIM: 12 (6:4:2) – 8 (4:4:0)
Publik: 147

Spelarbetyg BHC:


Richard Mutze


Dennis Von Walden


Joakim Lundqvist/Johan Andersson

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar