BHC föll i sexpoängsmatch!

Besviket BHC efter en ny förlust i Hockeytvåan. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC förlorade sexpoängsmatchen mot Järfälla HC med 1-3 (0-1,1-0,0-2) och är fortsatt illa ute i Hockeytvåan.

De var mycket som var nytt i JHC, fyra nya spelare har tagits hem för avslutningen av säsongen: Marcus Green (Huddinge IK), Daniel Andersson & Wincent Blomdahl (ESK) och Emil Sjöman (Väsby IK) inför matchen mot BHC som ”bara” tagit in Ludwig Ahlin (ESK) inför avslutningen av serien, JHC skall tydligen ha 3-4 spelare till på väg in i truppen (enligt tredje hands info) innan fönstret stänger (torsdag).

Foto: Kent Lundqvist

Det skapade tydligen intresse för matchen för hemmalaget slog publikrekordet för säsongen då det kom 289 personer för att se matchen. De skulle dock få lite valuta för det besöket, det blev ingen bra hockeymatch sett över 60 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fick en mardrömsstart på matchen för redan efter 1.19 spelat av första perioden gör JHC 1-0. Jonathan Backman ser ut att ha pucken underkontroll, men i blötan (isen var ej spelklar) bakom eget mål blir pucken kvar i ett försök att rensa där Andreas Lundblad kunde sno pucken och hittar fram till Mårten Ekström i slottet och han är bombsäker i avslutet när han överlistar BHC keepern Erik Ladhe.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden blir sedan flängig med chanser åt båda hållen, men inte efter några stora kollektiva prestationer utan mer efter slarv av båda lagen i spelet med puck och enstaka individuella prestationer, 1-0 står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blev chansfattig inledningsvis och det tar 4,20 innan vi får första skottet på mål och då är det JHC som kastar en puck mitt i magen på Ladhe. Det mest dramatiska var när domare Richard Nilsson ser ut att få en puck på klockspelet och det blir spelavbrott.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen lossnar en smula efter dryga 10 minuter är spelat då BHC åker på en utvisning, då vinner Johan Hellgren pucken förtjänstfullt och hittar en fristående Mikael Sigrén som märkligt nog ramlar i läget?

När BHC sedan blir fulltaliga så jobbar lagets och matchens bästa lina med Jonathan Backman, Joakim Lundqvist och Gordy Bonnel fast pucken i offensiv zon, som så många gånger i matchen, och när Lundqvist åker och byter kommer Adrian Sjöqvist in och tar fart mot slottet där han hittas av Bonnel och nyper till direkt med ett kliniskt avslut som betyder rättvisa 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Närmast ett mål till i perioden är dock JHC då Emil Ekberg får fritt fram i spel fyra mot fyra, men avslutet håller ingen vidare klass och går över med en backhand.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av de tredje och sista perioden går klart till BHC som redan efter 1,22 är mycket nära att kvittera, det är Backman och Bonnel som står för förarbetet och Lundqvist får chansen, men Hildeby är fortsatt riktigt bra i JHC målet.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,04 spelat av sista perioden var det dags igen för hemmalagets Ekberg att missa ett friläge, han skjuter utanför? Kort därefter åker BHC på en tillsynes ganska billig utvisning på Bonnel och den skulle tyvärr kosta laget matchen. Andreas Norrby hittar rätt till 2-1 med ett mycket bra avslut från sin backplats med rusningstrafik framför Ladhe i BHC kassen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC jagar sedan en kvittering, men det skapas inget och i stället ger man efter en riktig ”indianare” av Sigrén ett friläge till hemmalagets Daniel Andersson, men duktige Ladhe räddar.

Foto: Kent Lundqvist

BHC chansar med att ta ut sin målvakt för spel sex mot fem med 2,05 kvar att spela av matchen, men det blir inte så lyckat då pucken ligger i BHC kassen 7 sekunder senare där Ekberg lyckades hitta rätt.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev inte den önskvärda effekten kan man lugnt säga, medger BHC tränaren Fredrik Stenberg. Vi är inte med från start och får jobba oss in i matchen och lyckas också kvittera i andra perioden. Vi startar också den tredje bra och har ju bud på ett ledningsmål, men i stället så åker vi på en tveksam utvisning som kostar oss matchen. Det är dock vår egen prestation som fäller avgörandet i den här matchen, där vi inte gör det tillräckligt bra sett över 60 minuter.

Förlusten betyder att BHC tappar på lagen ovanför negativa kvalstrecket och Gimo närmar sig bakom efter seger borta mot Nynäshamn och är nu bara 6 poäng bakom med fyra omgångar kvar av serien.

Se höjdpunkter från matchen här >>>

Järfälla HC – Bålsta HC 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Skott: 33-31 (12-12,10-10,11-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (01:19) Mårten Ekström.
Period 2: 1-1 (34:24) Adrian Sjöqvist.
Period 3: 2-1 (48:45) Andreas Norrby, 3-1 (58:02) Emil Ekberg.

Utvisningar: 12 (8:2:2) – 14 (6:4:4)

Publik: 289

Spelarbetyg:


Linus Hildeby JHC/Erik Lahde BHC


Jonathan Backman/Gordy Bonnel BHC


Joakim Lundqvist BHC/Mårten Ekström JHC

Övriga matcher & tabell >>>


One Response to BHC föll i sexpoängsmatch!

Lämna ett svar