BHC fick revansch!

Joakim Lundqvist målskytt för BHC. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick revansch på Spånga IS på bortais efter en bra genomförd match.

– Vi vinner rättvist och är det bättre laget sett över 60 minuter, menar BHC-tränare Linus Lennerup.

Det var ett revanschsuget BHC som omgående tog kommandot i bortamatchen mot Spånga och vaskade också fram en hel del vassa målchanser innan Isac Sundqvist kunde ge laget ledningen med 1-0 framspelad av Joakim Lundqvist.

– En bra period rakt igenom där vi spelar bra och kunde nog gjort något mål till, menar Linus.

I mellanakten så fortsätter BHC vara laget som för matchen och skapar chanserna. Det är dock Spånga som gör matchens nästa mål då dem kvitterar till 1-1 i spel fem mot fyra. BHC skulle återta ledningen igen innan periodvilan. Även 1-2 målet faller i spel fem mot fyra där Lundqvist är sist på pucken.

– Kontrollerat i stort sett hela perioden. I spelet fem mot fem är vi fortsatt det bästa laget och ledningen känns i underkant, säger BHC-tränaren.

I den tredje och sista perioden så blir det inledningsvis ganska stirrigt i BHC som har svårt att hitta organisationen i spelet. Allt eftersom så växer laget in i matchen igen och kan göra 3-1 genom Kim Johansson. Även om Spånga kan reducera till 2-3 i slutskedet av matchen med en BHC spelare på botbänken så var det aldrig någon fara för segern.

– Det var lite svajigt inledningsvis där vi blir stressade av att vi hade ledningen, skulle jag tro. Bra och skönt att vi tar oss samman och avslutar matchen bra. Kul att se Max Petré som debuterade mellan stolparna, han gör en riktigt bra match. Det här var ett bra svar för oss och nu väntar Järfälla hemma på tisdag och då hoppas jag vi kan ta ytterligare steg i vår utveckling mot seriepremiären, summerar Linus.

Spånga IS – Bålsta HC 2-3 (0-1,1-1,1-1)

Skott: 26-36 (8-13,8-13,10-10)

Målskyttar BHC: Isac Sundqvist, Joakim Lundqvist, Kim Johansson.

Nästa match för BHC är nu på tisdag hemma mot Järfälla HC.

Lämna ett svar