BHC fick revansch på ”Bamsingarna”!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC J20 fick revansch på övertidsnederlaget i bortamötet med Hammarby ”Bamsingarna” IF när man hemmavann med hela 8-3 (4-0,0-1,4-2)

Det var ett taggat BHC som gjorde entré hemma mot ”Bamsingarna” och det bara small till så var det 3-0 för hemmalaget, timeout och målvaktsbyte hos gästerna, men det hjälpte föga för minuten senare var det 4-0 med 6,40 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var likadant borta mot Hammarby, då var det 3-0 efter första perioden och den gången tappade vi till förlust på övertid så jag var orolig, medger tränare Olle Öhrqvist.

Det var fortsatt bara BHC resterande av perioden och det borde varit mer än ”bara” 4 gjorda mål i perioden. Istället kom en sen reducering av ”Bamsingarna” till 1-4 i spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blir ett enda stort fyrverkeri av skott mot gästernas duktige målvakt – Christopher Lundin som står emot alla 17 avslut som kommer mot mål.

Foto: Kent Lundqvist

Ett mål faller i perioden och det är gästernas Jesper Hagberg som reducerar till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det bara blixtrar till i inledningen av den tredje och sista perioden. BHC öppnar målskyttet redan efter 24 sekunder när Michael Wizén gör 5-2, 27 sekunder senare reducerar gästernas Wille Hannegård till 3-5.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet så har ”Bamsingarna” fem frilägen att få kontakt i matchen, men hemmakeepern – Simon Lainpelto räddar hemmalaget från fler baklängesmål.

Foto: Kent Lundqvist

BHC själva fortsätter att skapa chanser och tillslut så blir det proppen ur. Rasmus Martelius gör 6-3 och Isac Sundqvist trycker in 7-3 innan Oscar Axelsson fastställer slutresultatet till 8-3 med en riktig projektil som borrar sig upp i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var skönt att få avsluta grundserien med en seger och vi stannar på en andraplats. Vi kan gå runt på mycket folk och vi gör 8 mål, det är väl storheterna i matchen. Nu tycker jag att vi har en trupp som kommer hålla för spel i Allettan, vi har en rimlig chans att ta oss vidare därifrån till kvalspel, summerar Olle.

Bålsta HC – Hammarby IF 8-3 (4-0,0-1,4-2)

Skott: 54-24 (20-8,17-6,17-10)

Målskyttar BHC: Rasmus Martelius 2, Oscar Axelsson 2, Dennis Von Walden, David Sahlin, Michael Wisén, Isac Sundqvist.

Utvisningar: 8 (2:0:6) – 8 (2:4:2)

Publik: 49

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar