BHC är igång med matchandet?

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC har dragit igång sitt matchande inför kommande säsong i div.2.

Det blev en nyttig match på många sätt för BHC när dem drog igång matchandet borta mot seriekollegan Järfälla HC.

– Ja, det är bra och nyttigt att vara igång och vi gör en bra match för att vara just den första för säsongen även om vi förlorade, menar BHC-tränaren Linus Lennerup.

BHC höll en bra nivå i matchen redan från start och stod upp mot JHC som redan spelat 3-4 matcher. I spel fyra mot fem har BHC en puck i stolpen, men ganska omgående så gör istället JHC 1-0. BHC ligger sedan på för en kvittering, men mitt en bra press åker man istället på en omställning och 2-0 för JHC.

– Det var ganska surt att vi inte själva gör mål och dem kan trycka in två, menar Linus.

I mellanakten är det återigen samma matchbild där BHC skapar en hel del, men det är fortsatt JHC som är effektivast och är i ledning med 3-0 inför den sista perioden. BHC fick spela en hel del boxplay i perioden.

– Ja, spelarna hade problem att hitta rätt nivå med dem nya direktiven, men det kommer, menar Linus.

Den skulle komma att bli mållös, vilket är något som förbluffar BHC-tränaren.

– Ja, 3-0 återspeglar inte alls matchen. Det var jämnare och framför allt så borde vi gjort några mål på alla chanser vi skapade. Nu jobbar vi vidare i träning och det ser bra ut i truppen. Den är dock inte spikad ännu då vi har spelare på tryout och kontakt med en del andra spelare där ute, men kul att vi har så många BHC fostrade spelare i truppen, avslutar Linus.

Järfälla HC – Bålsta HC 3-0 (2-0,1-0,0-0)

Skott: 23-19 (7-9,9-4,9-6)

Lämna ett svar