BFBC tog första hemma!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC vann sin första hemmamatch för säsongen då laget besegrade Loke IBK i herrarnas div.4.

– Äntligen första vinsten på hemmaplan! Det var skönt, medger Fredric Elofsson.

Det blev en matchen där BFBC fick lite av en drömstart och leder med 2-0 efter mål av Lukas Åberg och Martin Larsson i spel fem mot fyra med dryga tretton minuter spelat.  Avslutningen av perioden påminner lite mer om säsongen i sin helhet och lagen går till periodvila så har Stellan Gilljam reducerat till 1-2 och även kvitterat hemmalagets ledning, så det är likaläge två när lagen kommer ut för andra perioden.

Återigen blev det en ganska jämn period där Åberg öppnar målskyttet med att ge hemmalaget ledningen med 3-2 när dryga sju minuter var spelat. Spelet gungar vidare och det ser ut som att Bålsta skall få med sig en ledning in i periodvilan, men Gilljam ville annat. Med sitt tredje mål i matchen ser han till att det åter är likaläge när lagen går till periodvila.

När sedan Lokes Tobias Forslund trycker in 3-4 med endast 58 sekunder spelat av den tredje och sista perioden så var det en liten uppförsbacke för Bålsta. Hemmalaget samlar sig och hittar en kvittering till 4-4 genom Kim Johansson och man lyckas också ta ledningen med 5-4 genom Niklas Piontek när matchklockan tickar upp på 8,15.

Fram till slutskedet av matchen så var det ganska tyst från Åberg & Gilljam, men med 15,16 spelat kvitterar Gilljam med sitt fjärde mål i matchen. Det var en glädje som varade i 14 sekunder. Åberg ser till att Bålsta tar säsongens första seger inför hemmapubliken när han gör sitt tredje mål i matchen och fastställer slutresultatet till 6-5.

– Inte våran bästa match, men en bra inställning av alla som gjorde att vi drog de längsta strået i den matchen, summerar Elofsson

Bålsta hann också med att spela en till hemmamatch den gångna veckan mot Frötuna som drog det längsta strået och vann med 8-6 (3-4, 3-2, 2-0).

– Vi förlorade tyvärr. Som i många andra matcher så gör vi inte jobbet fullt ut, avslutar Elofsson.

Målskyttar BFBC: Kim Johansson 2, Lukas Åberg 2, Pontus Åberg 2.

Herrfyran >>>

Lämna ett svar