BFBC säkrade nytt kontrakt!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC säkrade nytt kontrakt i herrarnas div.3 genom att hemmabesegra IS Saga med 4-3 (1-2,0-1,3-0).

Det var en viktig match för båda lagen och det syntes på matchbilden som blev ganska hafsig och slarvig. Båda lagen jagar nytt kontrakt i serien och det var hemmalaget som startade piggast och tog också ledningen med 1-0 genom Lukas Wetterstrand i spel fyra mot fyra då han rundar målet och vispar in bollen bakom en chanslös Henrik Wallenborg i gästernas mål.

Efter ledningsmålet tar gästerna över matchen och skapar chans efter chans, men målramen och en jätte i BFBC målet – Mathias ”Falken” Falkeborn håller stången fram till det är spelat 15,32 av matchen. Då kommer kvitteringen till 1-1 genom Anton Lundin som påpassligt efter ett snabbt slaget frislag överlistar ”Falken”.

Det skulle komma mer för gästerna innan perioden är slut då Saga kontrar in 1-2 genom Andreas Ek Berggren.

Mellanakten blir inte mycket att rapportera från, den blir ganska dålig rent ut sagt med två lag som inte alls når några höjder i spelet. Det enda av kvalité som händer är i den 11:e minuten då gästernas Fredrik Klinghag kontrar in 1-3.

I den tredje och sista perioden så lossnar det en smula för hemmalaget som redan efter 55 sekunder vaskar fram en jättechans som Wallenborg gör en kvalificerad räddning. Det tar dock inte långstund fören bollen ligger bakom Wallenborg då Martin Larsson med ett bra avslut reducerar till 2-3 i spel fem mot fyra.

Efter reduceringen skapar gästerna en hög med bra chanser, men hemmalagets bäste spelare ”Falken” är omutlig i mål och svarar för en räcka snygga & bra räddningar. Ur egentligen ingenting kommer ett förlösande 3-3 mål där Dennis Rampling hittar Fredric Elofsson som kvitterar med 11,25 spelat av den sista perioden.

Nu blir det jakt på seger för båda lagen som behöver vinna matchen i sin kamp om nytt kontrakt. Med knappa 6 minuter kvar av matchen så ställer hemmalaget om i en kontring där Elofsson begåvat friställer Rampling som kan pilla in 4-3. Det skulle bli en dramatisk avslutning där gästernas Fredrik Klinghag får ett friläge framför mål i spel fem mot fyra, men ”Falken” räddar avslutet och matchen till BFBC.

– Vi visar moral som kan vända på 1-3 underläget till seger med 4-3 trots att spelet egentligen inte var bra under de två första perioderna. Vi lyfter oss här i tredje och inner välbehövliga poäng. Det känns bra att vi i en jämn serie kan säkra kontraktet och få arbetsro avslutningsvis, man vet ju aldrig hur resultaten går och vi har ju faktiskt fortsatt chansen att nå kvalspel med tv omgångar kvar att spela, summerar tränare Viktor Johansson.

Bålsta FBC – IS Saga 4-3 (1-2,0-1,3-0)

Målskyttar BFBC: Lukas Wetterstrand, Martin Larsson, Fredric Elofsson, Dennis Rampling.

Spelarbetyg BFBC:


Mathias Falkeborn


Lukas Wetterstrand


Fredric Elofsson

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar