BFBC föll tungt mot tabelltvåan Arlanda!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC hade inte mycket att sätta emot ett bra tabelltvåan Arlanda IBK på bortaplan i herrarnas div.4.

Det blev som väntat en övermäktig uppgift för BFBC i bortamatchen mot topplaget AIBK. Att man dessutom kom med endast 7 + 2 målvakter gjorde inte saken bättre. BFBC startar dock optimistiskt och har 1-1 ända fram till det är spelat knappa 10 minuter, men sedan ökar AIBK och leder med 5-1 efter 20 spelade minuter.

– Det var egentligen inte så spännande. Vi åker dit med 7 utespelare och vet att det kommer bli tufft. Vi ger bort två snabba mål i början. Och får försvara konstant. Vi kämpar oss igen den första. Som består av långa byten, positionsspel och bra målvaktspel, berättar Axel Ågren.

Samma sak i mellanakten där BFBC står upp bra inledningsvis med 1-1 i gjorda mål. Men i den 8:e minuten så ökar AIBK igen och springer hem matchen och har 10-2 inför den tredje och sista perioden.

– Ganska enformigt spel. Arlanda håller boll och för spelet. Vi lyckas ibland göra några kontringar som ibland ger resultat. Ingen spännande fight. Utan handlar mest om hur många mål Arlanda ska lyckas göra.

Den tredje och sista perioden blir ändå ganska bra för BFBC som får med sig fyra mål i perioden och kanske lite hopp om framtida poäng i seriespelet, men hemmalaget är ändå värre med sex mål och vinner till slut med 10 bollar.

– 3:e perioden så börjar vi få lite utdelning på vårat hårda slit och får med oss lite utvisningar. Och gör lite mål i powerplay. Vi får lite självförtroende och Björn Gunnarsson i kassen får göra några riktigt svettiga räddningar, menar Axel som summerar:

– Bra energi genom hela matchen i laget. Med tunn trupp och trötta skallar blir det svårt. Våra backar (bortsett från varsin utvisning) så låg dom på 55-56 min speltid (!) En stor krigarinsats av samtliga! Bra pepp från bänken av Fredrik Eriksson och Mattias Falkeborn.

Arlanda IBK – Bålsta FBC 16-6 (5-1,5-1,6-4)

Målskytt BFBC: Pontus Åberg 3, Philip Durling, Lukas Åberg, Jimmy Pehrsson.

Utvisningar: 5x2min – 3x2min
Publik: 70

Herrfyran >>>

Lämna ett svar