Bettingförberedelser under Silly Season-tider

Alla svenska fotbollsklubbar värvar för fullt och gör diverse möbleringar i styrelser, tränarstaber och spelartrupper.

Enköpings SK är inget undantag. De kommer att inleda säsongen 2020 med två helt nya tränare och det har hämtat in, och fått säga hejdå, till spelare.

SvFF har redan presenterat seriesammansättningen för division 2, som ESK lyckades hålla sig kvar i efter att ha kommit in som nykomlingar 2019. Däremot har de hittills bara släppt spelprogrammet för dam- och herrallsvenskorna samt Superettan. Division 2-serierna och de ännu lägre serierna kommer inte att få sina scheman förrän i januari. Sannolikt kommer de första matcherna att spelas i början av april.

Fram till dess att seriespelet drar igång igen ges supportrar och alla som är intresserade av fotboll en chans att följa alla rykten och övergångar på nära håll. De ges också tid att sätta sig in i olika bettingformer, så att det enda de behöver göra i vår är att titta på oddsen och matcherna.

Nya ansikten i ESK

Nästa år kommer ESK att ledas av två nya tränare. Mikael Lindqvist och Haris Smajic kommer att ta över efter Martin Andersson och Jonny Rödlund. Mikael ”Linkan” har varit verksam inom organisationen tidigare, men har inte ansvarat för A-laget. Haris Smajic har en lång bakgrund inom fotboll och har bland annat arbetat inom Sirius. Från Sirius kommer även spelaren Joel Bernhardsson, som kommer att spela som mittfältare eller mittback. Samtidigt har klubben fått säga hejdå till Kevin Rodeblad, som kommer att spela för Jönköping Södra i Superettan.

Nästa års motståndare

ESK slutade på en elfteplats i årets säsong. De klarade sig från kvalplatsen genom att ta tre poäng mer än Valbo FF. De, IFK Mora och Sundbyberg åkte ned till division 3. Nästa säsong kommer ESK att möta:

Enskede IK
Fagersta Södra IK
Fanna BK
FC Stockholm Internazionale
Gamla Upsala SK
Hudiksvalls Förenade FF
IFK Lidingö FK
IFK Stocksund
IFK Österåker FK
Karlbergs BK
Kvarnsvedens IK
Kungsängens IF
Skiljebo SK

Betting efter egna odds

Utöver att följa sportnyheterna finns det tid att sätta sig in i fotbollsbettingen. Som Sveriges populäraste sport är fotboll också den största sporten att spela på. Spelbolagen har lagt till fler spelformer ju populärare sporten har blivit. Det är vanligt att bettare väljer att spela på matchspel och långtidsspel, men även på liveodds. De flesta spel spelas på spelbolagens fasta odds men med Betfair Exchange kan bettare välja sina egna odds. De kan också spela på andras. Den här typen av betting sker i en så kallad spelbörs. Där väljer spelare antingen att backa eller boka odds som passar dem. När ett odds bokas innebär det att man t.ex. spelar för att laget inte vinner. Backade odds innebär att man tror att ett lag vinner. Det går samtidigt att bestämma sina egna odds och precis som i traditionell betting går det att spela på olika spelformer.

Ju mer information som samlas in under vinterns silly season, desto bättre förberedda är fotbollsbettare och supportrar inför våren. Då har man hunnit lära sig namnen på alla nya spelare och man har koll på alltifrån olika bettingformer till förhandsfavoriter.

Lämna ett svar