Beskedligare motstånd väntar ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK spelar idag borta mot nästjumbon Avesta AIK.

Efter tre raka matcher mot topplag väntar nu ett beskedligare motstånd som dock inte får underskattas.

– Ja om man ser till tabellen så är ju detta en betydligt enklare match. Men man ska komma ihåg att Avesta har spelat bättre efter sommaren och spelat jämna matcher mot flera topplag. De har dessutom inte samma spelabrist som i våras då vi möttes. Avesta har tagit alla sina poäng på hemmaplan, där de är betydligt starkare. Jag räknar alltså med en betydligt svårare match än vad tabellen visar och vi behöver höja oss betydligt för ta med oss poäng hem, säger ESK-tränaren Oscar Odeheim

ESK har förberett sig väl inför dagens uppgift.

– Under veckan har vi övat på vår press, som inte alls fungerade mot Östervåla. Vi har analyserat matchen tillsammans på video och identifierat vad som gick fel. Det har fungerat mycket bättre på träning! Vi har också övat spel i sista tredjedelen, då det är troligt att Avesta kanske släpper till lite fler chanser än topplagen gjort i de senaste matcherna.

Hur ser det ut i truppen?

– Kapten Ida Ackelman är sjuk och missar matchen. Det gör även Tova Skansfeldt som gjort illa knät igen. Anna Jansson är tillbaka från start efter en avstängning, avslutar ESK-tränaren.

Match: Avesta vs ESK 14:00 på Avestavallen
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar