Beata Olsson veckans forward i South East Conference!

Beata Olsson. Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Det går bra för Enköpings fostrade Beata Olsson i USA.

Under måndagen fick Beata en fin utmärkelse då hon blev ansedd som veckans forward i South East Conference vilket är den Conference som hennes lag spelar. Hon har hittills spelat 6 matcher för sitt Florida Gators och noterats för 6 mål.

– Det går ganska bra för mig. Det tog lite tid att komma in i spelet men jag känner att det har börjat lossna de senaste matcherna. Jag trivs väldigt bra och är nöjd med allt runt fotbollen, berättar Beata.

I de två senaste matcherna så har Beata varit i händelsernas centrum. Hon gjorde båda målen i andra halvlek mot obesegrade Florida North och vann med 2-0. I måndags så var det dags för bortamatch mot Georgia Bulldogs och för andra matchen denna säsong lagen emellan så blev det 1-1 där Beata gjorde Gators mål när hon kvitterade i den 16:e minuten.

– Den här säsongen är lite märklig på grund av Corona och just nu spelar vi matcher både mot lag utanför och i vår serie. Vanligtvis brukar laget resa långt på våren och möta skolor från exempelvis Kalifornien, men i år har vi behövt resa kortare. Vi har därför mött lite sämre lag än vad vi annars skulle gjort vilket märks på nivån. Men för det mesta har vi lyckats hålla nivån uppe för vår egen prestation och försökt styra matcherna istället.

Det är lätt att trivas i den nya miljön och livet leker för Beata.

– Skolan känns väldigt bra och det finns fantastiska hjälpmedel och resurser. Sen är det ju minst 25 grader och sol nästan varje dag så jag trivs bra, avslutar Beata.

Nu väntar Miami borta på lördag för Gators.

 

Lämna ett svar