Beata Olsson med i startelvan när Sverige vann!

Beata Olsson här i ESK tröjan med från start när Sverige F16 vann över Israel i EM kvalet. Foto: Kent Lundqvist

Vinst i första EM kvalmatchen och Beata Olsson var med i startelvan när Sverige F16 vann över Israel med 1-0 (1-0).

– En väldigt häftig känsla att få starta matchen, berättar Beata efter första matche.

Det blev en väntad matchbild när Sverige F16 startade EM kvalspelet på hemmaplan i Uddevalla mot Israel. Sverige dominerade bollinnehavet stort mot ett lågt 4-5-1 spelande Israel.

– Det blev en svårspelad match när de står med tio på egen planhalva. Det hade vi pratat om innan och vi försökte verkligen spela ett varierat anfallsspel, att vägga centralt och hitta tidiga inlägg. Det gjorde vi också men tyvärr vinner de duellerna i luften, konstaterade förbundskapten Katarina ”Cancan” Dunder Olsson som ändå fick en någorlunda lugn matchresa med ett ganska tidigt svenskt ledningsmål, enligt SFF hemsida.

I den 17:e minuten så gör Kajsa Lang 1-0 till Sverige med ett skott från distans som seglar över Israels målvakt i bortre burgaveln. Sverige har bud på mer och Beata är inblandad vid ett par tillfällen och mycket nära att göra mål.

Matchen slutar 1-0 och nu väntar Kroatien i nästa match på torsdag 18:00 på Skarsjövallen och chanserna att vinna även den matchen är goda.

– Jag skulle säga att våra chanser är stora om vi fortsätter som vi gjort, men framförallt tar oss till mer avslutningslägen, avslutar Beata.

Annons

Se matchen Sverige vs Israel i sin helhet här >>>

Övriga resultat i Sveriges grupp:
Kroatien – Ryssland 0-2

Lämna ett svar