Beata Olsson målskytt när Sverige spelade EM kval!

Foto: Privat

Enköpings tjejen – Beata Olsson var med i den svenska trupp som spelade EM kval i Frankrike.

Sverige F17 har spelat EM kval i Frankrike 22-28 mars och Enköpingstjejen Beata Olsson var med. Där ställdes Sverige i tur och ordning mot: Finland, Skottland och Frankrike.

Foto: SVFF

I Inledningsmatchen mot Finland gick det på tok för Sverige. Det blev förlust med 1-4 (1-2).

– Det är bra läropengar vi får med oss från den här matchen och nu ser vi fram emot att ta revansch på vår egen prestation mot Skottland, sa förbundskapten Pia Sundhage efter den matchen.

Mot Skottland gick det bättre och Sverige vinner tillslut med klara och rättvisa 4-0 (2-0).

– Överlag var det en bra fotbollsmatch. Det bästa är att vi tar revansch på vår prestation mot Finland senast. Nu hoppas vi på en ny bra match mot Frankrike, sa Pia Sundhage.

Matchen mot hemmanationen Frankrike skulle komma att bli en nagelbitare i kampen om en andra plats i gruppen. Sverige spelade bra i inledningen av matchen, men när det är halvtidsvila är det Frankrike i ledning med 2-0. När sedan hemmanationen gör 3-0 tidigt i den andra halvleken genom Julie Dufour så var det uppförsbacke för Sverige.

De blågula gav dock inte upp kampen och svarar omgående med att reducera till 1-3 genom Elsa Törnblom och när sedan Sveriges skyttedrottning – Beata Olsson (10 mål i landslagströjan) gör 2-3 på egen ribbretur med halvtimmen kvar att spela tändes hoppet. Trots ett att Sverige ger det en chans så kan Frankrike hålla undan och blir tvåa i gruppen efter Finland, med samma poäng men ett mål sämre.

– Vi kände vittring efter 2-3 och försökte verkligen gå för 3-3, men det gick tyvärr inte. Det var en bra fotbollsmatch och en bra läropeng för framtiden, sa förbundskapten Pia Sundhage.

Enköpingstjejen och skyttedrottningen Beata Olsson berättar om upplevelsen och kvalspelet.

Bild: SVFF

– Det var jättekul att vara där och spela matcherna men väldigt tråkigt att vi åkte ut. Vi spelade inte så bra som vi hade kunnat i den första matchen vilket gjorde det svårare för oss i de senare matcherna även om vi spelade bra då. Jag är ganska nöjd med min prestation, men man känner ju alltid i efterhand att man borde gjort mer, berättar Beata.

Resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar