Beata Olsson målskytt i EM kvalet!

Foto: Privat

Sverige öppnade EM-kvalspelet med att vinna mot Kazakstan och Enköpings tjejen – Beata Olsson blev målskytt.

Sverige med Beata Olsson från Enköping i laget fick den allra bästa starten man kan önska i EM kvalet – seger mot Kazakstan!

Det var dock ett darrigt Sverige som trots spelövertag inte fick hål på Kazakstan förrän med knappa halvtimme spelad då Cornelia Kapocs gör 1-0. Det var också ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

– Första halvlek var lite spänd och stel. Vi fick inte det att stämma med passningsspelet riktigt. Allt eftersom släppte det, speciellt när vi gjorde 1-0, då försvann mycket nervositet, säger förbundskapten Anders Johansson på SVFF hemsida.

Beata Olsson byttes in i den 46:e minuten och det blir minst sagt effektfullt. Sverige gör ganska omgående både 2-0 & 3-0 genom Kapocs och ett självmål, på ett inlägg av Beata. Med 20 minuter kvar att spela så håller sig Beata framme och stänger matchen med sitt 4-0 mål efter snyggt samarbete med Elin Nilsson.

Sverige vinner sedan med hela 6-0 och har därmed öppnat EM kvalet på allra bästa sätt.

– Det känns otroligt bra för självförtroendet med en sådan här start. Det var lite naggat efter Norgematchen så det var skönt att få en sådan här vinst och spela som vi gjorde i andra halvlek. Nu går vi för seger på lördag också. Vi har ännu inte några bilder alls på Israel, men har haft bevakare under dagens match mot Slovenien, säger Anders Johansson.

Målskytten Beata Olsson var såklart nöjd med inledningen av EM kvalet.

– Fantastiskt roligt! I andra halvlek spelade vi riktigt bra och det gjorde att jag som forward fick mycket att göra. Det kändes bra under matchen och känslan när vi vunnit var såklart lika bra!

Sverige – Kazakstan 6-0 (1-0)

Målskyttar: Cornelia Kapocs 2, Beata Olsson, Saga Jontoft, Wilma Ljung Klinwall, Självmål.

Återstående matcher:
Lördag: 6/10 kl.14:00 Sverige vs Israel på Vejby IP
Tisdag: 9/10 kl.18:30 Sverige vs Slovenien på Vittsjö IP

Alla Sveriges matcher direktsänds här >>>

Lämna ett svar