Beata Olsson kallad till landslagsläger & antagen till NIU Topp 15!

Beata Olsson kallade till landslagsläger på Bosön. Foto: Privat

F17/01-landslaget genomför ett läger på Bosön 2-6 februari. Nye förbundskaptenen Pia Sundhage har tagit ut 34 spelare till lägret och en av dem är traktens superlöfte Beata Olsson.

Som ett led i förberedelserna inför kommande EM kvalspel i Frankrike 19-29 mars 2018 (EM slutspelet spelas 9-25 maj 2018) genomför Sverige F17 ett läger 2-6 februari på Bosön där Beata Olsson är kallad och hon ser såklart fram emot lägret.

– Jag hoppades på att komma med till lägret och blev väldigt glad när kallelsen kom. Det är nervöst med ny FK men jag tror att det blir jättebra, Pia är ju oerhört framgångsrik och meriterad, berättar Beata.

Det händer mer för superlöftet som i dagarna blev antagen till NIU Topp 15 projektet.

NIU Topp 15 är ett projekt som syftar till att ytterligare förstärka möjligheten hos unga elitidrottare att utvecklas mot internationell elit. Målgruppen är RIG/NIU-elever i Uppsala som redan i dagsläget ligger på en mycket hög nationell/internationell nivå.

Projektet erbjuder det lilla extra utöver det grenspecifika för att eleven ska ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Tanken är att eleven får fortsatt stöd under sina tre år på RIG/NIU om den fortsätter att uppfylla kriterierna. Målet är att ha 15 elever, fem i varje årskurs, i projektet över tre år. Antagning till projektet sker i årskurs 1 efter en termin.

Konkurrensen är mycket stor och endast tre elever inom fotbollen har blivit antagna sedan starten 2011. Tidigare har f.d. Siriusspelarna Fanny Andersson och Emma Holmgren också varit med i NIU Topp 15.

NIU topp 15 betyder att jag får extra hjälp med saker kring idrotten utanför NIU på morgonen. Bland annat medieträning och föreläsningar- vilket känns väldigt roligt, avslutar Beata.

Lämna ett svar